Borítókép: Országos csúcsok és Eb-kvalifikáció a fedettpályás ob-n

Országos csúcsok és Eb-kvalifikáció a fedettpályás ob-n

Forrás: atletika.hu
Wagner-Gyürkés Viktória és Vindics Balázs is nagyot ment a hétvégén.

Hétvégén a budapesti BOK Csarnokban rendezték az atlétikai szezon egyik csúcseseményét, a fedettpályás ob-t. Már az első versenynapon dőltek meg csúcsok, magas szinten teljesítettek a sportolók. 60 méteren Sorok Klaudia repesztett nagyot, 7,37-es idejével kvalifikálta magát a két hét múlva rendezendő glasgow-i kontinenstornára. A férfiaknál ritka szoros befutót láthattak a nézők, Pázmándi Dominik és Boros Bence is 6,79-et futott.

400 méteren Nádházy Evelin és Boda Boldizsár állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A várakozásoknak megfelelően 1500-on Wagner-Gyürkés Viktória és Vindics Balázs diadalmaskodott.

Vasárnap további versenyszámokkal folytatódott a viadal, 60 méteres gátfutásban is óriási volt a küzdelem, Kerekes Gréta mindössze egy századdal tudta legyőzni Kozák Lucát. A férfiaknál Szűcs Valdót nem lehetett megfogni ebben a számban.

800 méteren is volt miért izgulni, Wagner-Gyürkés Viktória másfél másodperces előnnyel húzta be a távot, Vindics Balázs pedig Kazi Tamást előzte meg, mindketten mehetnek a glasgow-i Eb-re.

Takács Boglárka 200-on is villant, 24,08-as ideje új U20-as rekord. Boros Bence is egyéni legjobbját teljesítette 21,73-mal. 800 méteren. Új egyéni csúcs született a hölgyeknél 3000 méteren is, Mógor Boglárka volt a legfürgébb, a férfiaknál pedig az Eb-induló Kovács Benjamin lett az országos bajnok. A kétnapos OB-t a 4x400 méteres váltók zárták. A Répási Petra – Pótha Johanna – Zsíros Zsanett – Nádházy Evelin összeállítású GEAC-négyes és az FTC kvartettje, Szabó László – Fekete Gábor – Kazi Tamás – Varga Dániel vihettek haza aranyérmet.