Borítókép: Ezt edd futás után: íme a legjobb ételek

Ezt edd futás után: íme a legjobb ételek

Ha ezekkel pótolod az elégetett kalóriákat, még jobb hatást érhetsz el.

Egy kiadós futás után általában farkaséhesek vagyunk, azonban az, hogy együnk-e vagy sem, megosztja az embereket. Vannak, akik csak a fehérjére esküsznek, mások a szénhidrátok pótlását is fontosnak tartják, és olyan kollégánk is van, aki Turbó Diéta turmixszal pótolja a futással elégetett kalóriát. De melyik a jó módszer?

Az edzés utáni étkezés kialakításakor legfőképp a célt kell tisztázni magadban.

  • Fogyni szeretnél?
  • Javítani az állóképességeden?
  • Izmosodni?
  • Egészséges életmódot kialakítani?

E szerint változik ugyanis, hogy futás után milyen típusú tápanyagból mennyit ajánlott bevinned.

Ezt edd a célod szerint

Ha hobbiból, az egészséges életmód részeként futsz, akkor gyakorlatilag azt eszel futás után, amit szeretnél, amit a tested megkíván. Gyakorlott futóként már ismered a tested, kezdőként pedig azt tanácsoljuk, hogy valamilyen könnyű, fehérjében dús, de azért némi szénhidrátot is tartalmazó ételt válassz.

Diéta mellett alacsony kalóriatartalmú ételt válassz, egy diétás étkezéshelyettesítő turmix jó választás ilyenkor. A Turbó Diéta turmixok például 40% fehérjével segítik az izmaid regenerálódását, emellett tartalmazzák a szükséges mennyiségű szénhidrátot is, így nem érzed majd a vágyat, hogy az első gyorséttermet megrohamozd. A turmixok tartalmaznak még rostokat, jó zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat, így a legegyszerűbb megoldást jelentik a futás utáni tápanyagpótlásra.

Ha direkt sportos életmód mellé keresel diétát, akkor személyre szabott módszert érdemes választanod, mint amilyen a Sportos Program, így érheted el a legjobb eredményt.

Ha az állóképességeden szeretnél javítani, akkor neked a különböző sportitalok, illetve étrendkiegészítők, vitaminok lesznek a leghasznosabb társaid, illetve emellett természetesen a kiegyensúlyozott étrend.

Izomépítéskor a legfontosabb, hogy a tested rögtön futás után megkapja a szükséges mennyiségű fehérjét. Fehérjepótlás nélkül ugyanis a sok edzés akár még az izmok kárára is lehet. Ilyenkor jól jöhet egy fehérjeszelet, vagy egy fehérjeturmix, amit rögtön az edzés után elfogyaszthatsz.

Ami pedig minden esetben fontos, az a folyadékpótlás. Egy intenzív edzés alatt akár egy liter vizet is kiizzadhatsz, ezt mindig pótolni kell, lehetőleg tiszta víz formájában.