futás,futás este,futás a sötétben

5 dolog, amit tegyél meg, ha este, a sötétben mész futni

Forrás: Getty Images
Hogy mindig biztonságban haza is érj.

A mai nap sokkoló híre volt, amikor kiderült, hogy Makai Viki ultrafutót az edzése végén megtámadták, és szexuális aktusra próbálták kényszeríteni, de még időben megérkezett Viki férje, aki megmentette. Erről itt olvashatsz bővebben:

Nem csak a futóközösséget rengette meg a hír, számtalan hírportál foglalkozott vele. És nem csoda, ha ezek után a női futók félelemmel telve indulnak el futni. Ha te is közéjük tartozol, és nincs máskor lehetőséged futni, csak este, a sötétben, akkor ezeket mindenképpen tartsd be:

  1. Mielőtt elindulsz, legalább egy, de inkább több embernek mondd el, hogy hova indulsz: merre tervezed az útvonalat, mikorra fogsz hazaérni, és az is jó, ha út közben akár egyszer megnyugtató üzenetet is küldesz az illetőnek. De vannak különböző applikációk is, amelyen követni tudják a szeretteid az utadat!

  2. Zene nélkül indulj el, de ha nagyon nem megy, akkor is csak a füles egyike legyen bedugva. Figyelj a környezetedre, a zajokra, és azokra, akik körülötted járnak.

  3. Jó, ha beszerzel egy olyan eszközt vagy kulcstartót, amin baj esetén be tudsz nyomni egy gombot, és olyankor megszólal egy riasztó. Ez annyira hangos, hogy bármi történik, felhívod magadra a figyelmet.

  4. Az esti futások többségét igyekezz ne egyedül megtenni, számtalan futóklub van már a városban, de érdemes összefogni szimplán haverokkal is. A Facebookon több olyan csoportot találsz, ahol bizonyos helyeken élők keresnek maguknak futópartnert.

  5. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy amikor megtervezed az útvonaladat, az olyan helyen vezessen, ami ki van világítva, nem elhagyatott és nem félelmetes végigmenni rajta!
Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Láthatósági fényvisszaverő mellény Modern pántos fényvisszaverő mellény állítható méretben Alkalmas motorosoknak, futóknak is a jobb láthatóság érdekében Könnyen tisztítható, mosható Méret: Derék: 70-98cm Hossza: 38-50cm Pánt: 1*1.5m, 2*1.23m

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft