futás,Barbie baba

Barbie baba készült a futás egyik legsikeresebb nőjéről

Forrás: Getty Images
A Mattel nemrég dobta piacra a babát, ami egy futónőt mintáz - és nem is akárkiről készült a legújabb Barbie... Mi imádjuk, de a sportos kiscsajok is egészen biztosan odáig lesznek érte!

A 'Sheroes' kampánya keretében a Mattel nemrég piacra dobta a Dina Asher Smith futónőt mintázó Barbie babáját. Dina egy négyszeres Európa-bajnok sprinter, a brit történelem leggyorsabb sportolónője, és amikor megtudta, mire készül a játékgyártó cég, fel-re ugrált az otthonában, visított az örömtől.

A Shero kampány olyan hősnőkről, hús-vér emberekről szól, akikről példát vehetnek a lányok, de kiváltképp az az 5 éves lány korosztály, akiben ebben az életkorban tudatosul, hogy talán nem képesek azokra a dolgokra, amikre a fiúk. A kampány arra hivatott, hogy megmutassa, igenis bármire képesek, nemtől függetlenül.

Futás,dina asher smith
Forrás: GettyImages

A babát március elején mutatták be, ám nem a 24 éves olimpiai ezüstérmes futónő az egyetlen, akiről baba készül: Amandine Henry női focista, Teresa Bonvalot portugál szörfbajnok és Sümeyye Boyacı, török úszó paralimpikonról is mintáznak majd Barbie-t. Ezzel a kampánnyal a másik cél főként az, hogy sportra, mozgásra ösztönözzék a lányokat.

Szerintünk még több ilyen babára lenne szükség!