Eliud Kipchoge

Gigászok csatája: Eliud Kipchioge Mo Farah-t szeretné lenyomni a London Maratonon

Forrás: Getty Images
Április végén rendezik a patinás angliai versenyt.

2018. szeptember 16-a nagy nap volt Eliud Kipchoge életében, a kenyai klasszis bődületes világrekordot döntött a berlini maratonon. Dennis Kimetto 2014-es csúcsát adta át a múltnak, a világon elsőként ment be 2 óra 2 perc alá, 2:01:39-cel zárt. A 34 éves futó április végén, a Virgin Money London Marathon is maradandót alkotna, ehhez azonban a hazai közönség előtt versenyző Sir Mo Farah-nak is lesz egy-két szava.

Utóbbi atlétának van miért visszavágnia, tavaly ugyanis Kipchoge nyert Londonban, a 35 éves britnek be kellett érnie a harmadik hellyel.

Emlékezetes volt a tavalyi évem, nyertem Londonban, Berlinben pedig a világcsúcs is összejött. Remélem, hogy 2019 is hasonló sikereket tartogat számomra. Alig várom, hogy Mo Farah ellen küzdhessek, ő egy igazi bajnok, bizonyította ezt akkor is, mikor megnyerte a chicagói maratont
nyilatkozta Kipchoge.

Fel van adva a lecke Farah-nak, hiszen kenyai vetélytársa eddig mindig nyert Londonban, mikor rajthoz állt (2015, 2016, 2018), ráadásul a pályacsúcsot is ő tartja 2:03:05-tel. Amennyiben negyedszer is csúcsra ér az angol fővárosban, ő lesz a viadal történetének legeredményesebb futója.