Borítókép: Heti turmix: Sárgadinnye-nektarin-málna

Heti turmix: Sárgadinnye-nektarin-málna

Bogár Nikolett, a Nyersiker blog szerzője minden reggelt turmixszal indít. Mostantól az instyle.hu-n is ajánl nektek minden héten egy-egy isteni, egészséges és könnyen elkészíthető finomságot.


Nincs annál csodásabb, mint egy finom reggelivel indítani a napot. Most nem a 8 fogásos kontinentális reggelire gondolok, egy modern nőnek az nem fér bele se az idejébe, se a kedvenc bikinink nem engedi meg, de van egy tuti megoldásom: smoothie! 5 perc alatt kész, tápanyagdús, de alakkímélő és iszonyú finom! Nyers gyümölcs és zöldek, víz, esetleg jégkocka és pár fűszernövény, semmi más nem kell hozzá, az újonnan induló sorozatból mindent megtudtok sorjában.
Kezdjük is egy nagyon egyszerű idényturmixszal:

Hozzávalók (8 dl-hez):


  • fél sárgadinnye
    2 db nektarin
    2 marék málna
    1 dl víz

Figyelem, az elkészítés komoly konyhatechnikai képességeket igényel! ;)
Vágjuk le a dinnye héját, s magjait kanalazzuk ki, vágjuk félbe a nektarinokat és ezek magjait is távolítsuk el. Dobjuk őket a turmixgépbe, kapcsoljuk be a készüléket, egy kis vizet adjunk hozzá, hogy a gép könnyebben dolgozhasson. Öntsük pohárba a kész smoothiet, majd a málnát turmixoljuk kevés vízzel és öntsük az első egyveleg tetjére. Üljünk le pár percre és élvezzük!
Fontos, üljünk le, és élvezzük. Érezzük, ahogy átjárja a kellemes érzés a testünket. Engedjük meg magunknak, hogy jól érezzük magunkat ettől a kis hétköznapi örömforrástól. Szeressük magunkat.


Talán ez az egyik legnehezebb feladat, magunkat feltétel nélkül szeretni, számomra egyértelműen. Hova rohanunk, miért nem élvezzük egy picit a dolgokat, miért nem oylan dolgokat teszünk, amik örömmel töltenek el? Miért ragadunk bele olyan kapcsolatokba, amik már nem nyújtják azt, mit régen, miért vagyunk képtelenek munkahelyet váltani, miért nem mondjuk meg párunknak, hogy mi mit szeretnénk és mi esne jól vagy miért nem hagyjuk a mosogatóban a használt edényeket egy éjszakára? Soha, senki nem lehet olyan fontos, mint önmagunk és önmagunk boldogsága. Ebben nincs egoizmus, nincs önzés, hiszen hogyan lehetnénk boldogak, sikeresek, elfogadóak másokkal, ha saját lelkünkben hatalmas vihar és ellentmondás tombol? Szánjunk időt a problémák felkutatására és megoldására. Nagyon nehéz feladat, ez igaz. De ha képesek vagyunk végigjárni az ösvényt, olyan helyre bukkanunk, ahonnan sosem akarunk elszabadulni: béke és lelki nyugalom, harmónia a saját lelkünkkel és testünkkel, feltétel nélkül. Akárhova mehetünk, egy hely van, ahol mindig otthon kell lennünk, ez pedig a saját bőrünk, elvárások nélkül kell viszonyulnunk hozzá és ő is meghálálja a törődést. Nem ellene, hanem vele együtt kell dolgoznunk. Ehhez az első és legfontosabb lépés, ha minden tápanyagot megadunk neki, feltöltjük energiával és egy picit kényeztetjük, ha kell, egy reggeli smoothieval, kávé helyett. :)
Kövessétek Niki blogját, a Nyersikert, kattintsatok!