Borítókép: Váltsa ki a vitaminokat!

Váltsa ki a vitaminokat!

Számtalan táplálékkiegészítőt lehet vásárolni, ám ezek 1- maximum 2 összetevőt tartalmaznak a szervezet számára elegendő mennyiségben. Ha minden szükséges vitamint és ásványi anyagot pótolni szeretne, akár 5-6-féle különböző kapszulát vagy tablettát is be kell vennie egy nap, melyekkel nagyobb mennyiségű hordozóanyag is a gyomorba jut. Ezek nem feltétlenül természetes anyagok, azonban jó hír, hogy ezeket ki lehet váltani.

Cserélje vitaminjait méhpempőre!

A méhpempő olyan természetes anyag, amely több mint 150-féle különféle összetevőt tartalmaz, rendszeres fogyasztása pedig javítja a szellemi és fizikai állapotot.

És hogy miért érdemes méhpempőkúrát tartani?

  • Mert hatékonyan erősíti az immunrendszert, amely így ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. Nemcsak a vírusokkal, de a baktériumokkal szemben is segít felvenni a harcot, emellett pedig tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B9-, C-, D-, E- K-, H- és P-vitamint, különböző nyomelemeket (vas, réz, cink, fluor, jód, króm, szelén, mangán, nikkel, kobalt) és ásványi anyagokat (nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, szilícium és kén).
  • A méhpempő teljes értékű fehérjéinek aránya (méhpempőtől függően) 18-25% közötti, aminosav-tartalma 57-69% között van. Az aminosavak közül a méhpempőben bizonyítottan megtalálható az alanin, arginin, cisztein, glicin, hisztidin, leucin, izoleucin, lizin, fenilalanin, prolin, szerin és tirozin. Ám arra érdemes odafigyelni, hogy kiváló minőségű, friss méhpempő kerüljön a kosárba, ilyen a Mannavita terméke.
  • Mert kitűnő hatással van a szív- és érrendszerre, köszönhetően annak, hogy képes a vérben lévő rossz (LDL) koleszterin szintjét csökkenteni, ezáltal képes megakadályozni a rögképződést, így pedig elkerülhető a szívinfarktus, a stroke és egyéb súlyos szív- és érrendszeri megbetegedés. Csökkenti továbbá a vérnyomást is a benne lévő fehérje (protein-hidrolizátum) és a kálium segítségével, utóbbi pedig a sejtek táplálásában, a csontok anyagcseréjében és a veseműködésben kap rendkívül fontos szerepet.
  • Mert nemcsak a szívre, de az agyi funkciókra is kiemelkedően jó hatást gyakorol azzal, hogy védi az idegsejteket és csökkenti az idegi károsodásokat, valamint acetilkolin tartalmának hála, a központi idegrendszer működését is javítja azáltal, hogy ingerületátvivő anyagként képes működni. Az acetilkolin ezenkívül serkenti a memóriát és a tanulási képességeket.
  • Mert számos eset bizonyítja, hogy a gyermekre váró párok esetében - rendszeres fogyasztással - férfiaknál emelkedett a tesztoszteronszint, nőknél pedig az ovulációt kiváltó luteinizáló hormon szintje. Mindezek együttes hatásaként pedig nőtt a teherbeesés esélye.
  • Mert kiemelkedően magas a fehérjetartalma (12-18%) és mert nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz (lizin, leucin, izoleucin, metionin, valin, triptofán, treonin, fenilalanin), amelyek többek között serkentik a veseműködést, javítják az izomkoordinációt, hatékony segítséget nyújtanak az izom- és kötőszöveti károsodások esetén és értékes tápanyagokkal látják el a szervezetet.

A vitaminok és ásványi anyagok pótlására pedig tavasszal és nyáron is szükség van, így érdemes beiktatni egy méhpempőkúrát, hogy felkészülten várja az őszt.