játék,fürdés,

Milyen egy igazán jó fürdőjáték?

Nézzünk szembe a tényekkel! A baba fürdetése időről időre mindenkinek fejfájást okoz. Ahhoz, hogy minden szépen, nyugodtan haladhasson, a legtöbb szülőnek be kell vetnie némi plusz segítséget, azaz néhány fürdőjátékot. Nem mindegy azonban, hogy mivel kötjük le a különböző korú gyerekeket. Ami egy 3-4 évesnek tökéletes, nem feltétlenül lesz jó egy pici babának. A következőkben mindent elmondunk, amit csak a fürdős játékokról tudni kell, és megosztunk Önnel egy igen csak hasznos tippet is, amely a hajmosás rémálmát könnyítheti meg!

A fürdős játékokkal jobb a pancsolás!

Az esti fürdetés nem mindig megy olyan könnyen, mint ahogy azt sokan képzelik. A tusfürdő, na meg a sampon nem a legkedvesebb társai a gyermeknek. Érdemes éppen ezért színes fürdőjátékokkal telepakolni a kádat és környékét. Természetesen azt, hogy mi kerüljön a fürdőbe, nagyban meghatározza a gyerkőc kora.

A újszülötteknek nagyjából még semmire nincs szükségük a fürdetések alatt, esetükben azt tanácsoljuk, hogy mindenképp takarja be a pici felsőtestét egy törölközővel. Ez a módszer nagyon megnyugtatja a kicsiket, így a teljes fürdetést békésen élik majd át.

A nagyobbacska, már gügyögő csecsemőket, kisgyermekeket már érdemes lekötni. Az 1 éves kor körüli gyerkőcöket a víz felszínén lebegő játékok kötik le igazán. Ezeket ki-be lehet tenni a vízbe, meg lehet őket mosni, de az se baj, ha a kicsi “belekóstol” az egyikbe.

A nagyobbacska gyerekek játékai

A tipegők, kisgyermekek esetében már a különlegesebb játékok a nyerők. Őket a körülöttük lebegő játékok már nem igazán kötik le, ellenben az olyan játékszerek, amelyek képesek mozogni, igen. Minden, ami képes úszni a víz felszínén vagy épp a lábaik körül, tökéletes választás.

Az abszolút tökéletes játék persze így is az, amelyik fejleszti a kicsit. Létezik ilyen játék? Persze! A kisgyermekek esetében nagyon fontos a motoros képességek fejlesztése. Erre a fürdőben egy állatkás kosárpalánk néhány nagy és puha labdával a legmegfelelőbb választás. Ezzel akár együtt is játszhatnak, ami még nagyobb élvezetet nyújt majd a gyereknek.

Na és a hajmosással mi lesz?

A hajmosás sajnos a legtöbb gyerkőc és szülei napjának a legnagyobb nyűgjét jelenti. A gyerekek általában nincsenek jóban a samponnal, hiszen ahogy mocorognak, a sampon könnyen a szemükbe folyhat. Ugyan sok márka készít különböző bababarát sampont és tusfürdőt, sajnos ez sem könnyíti meg a hajmosást. Ráadásul akár erről, akár a fürdetésről van szó, a legtöbb zuhanyfej vízsugara túlságosan erős a kicsiknek.

Mindkét esetben nagy segítséget jelenthetnek az aranyos mintás vödrök. Ezzel a kicsi is játszhat, az ebből ráöntött víz pedig nem fogja bántani a bőrét. Mivel a vödörből lassan, gyengéden ömlik a víz, így akár a másik kezünkkel el is terelhetjük a víz útját, így egyáltalán nem folyik majd a kicsi szemébe vagy szájába.