Borítókép: Mikrofonos fülhallgató

Mikrofonos fülhallgató

Megvásároljuk az új mobilkészüléket, és annak díszcsomagolásában ott ragyog a hozzá kapott gyári headset is. Ez az a fülhallgató mikrofonnal, amely a mindennapjaink során segítségünkre lesz a telefonbeszélgetések lebonyolítására vagy csak zenehallgatásra. Természetesen mindezt anélkül, hogy a készüléket ki kellene venni a zsebünkből vagy a táskából.

Az ajándék fülhallgatók tulajdonságai

Jellemzően nem azok a headsetek a legjobbak, amelyeket a készülék mellé kapunk becsomagolva. Persze az 5 csillagos telefongyártóktól akár magas színvonalú headsetet is kaphatunk. Viszont az már sosem biztos, hogy az színben, funkciókban nekünk lett kialakítva.

Természetesen működőképesek, és a célnak tökéletesen meg is felelnek. De ettől az alapfelszereltségű kiviteltől sokkal modernebb megoldások vannak a piacon. Ami a legtöbb telefonhoz jár, az egy kis költségből előállítható aprócska ajándék az új drága készülékünkhöz.

Fülhallgatók piaca

A megvásárolható lehetőségek tárháza azért jóval szélesebb, mint a gyári headseteké. Ez főleg azért van így, mert a gyártó, aki elkészítette azt a mobilkészüléket, annak az elkészítésére szakosodott, nem pedig a különféle hangtechnikai eszközökre.

A DVDolcson.eu-nál a headsetek termékkínálata nagyon széles. Az ideális termékválasztáshoz vegyük figyelembe azokat a helyeket, célokat és időtartamokat, amikor a headset használatban lesz. A metrós utazásokhoz más kivitel az ideális, mint az erdei terepfutáshoz. A célok mindegyikéhez találunk megoldásokat különböző gyönyörű színekben. Végre túlléphetünk a fekete és a fehér lehetőségeken.

A fülhallgatók szempontjából a leginkább meghatározó azok csatlakozási formája. Persze mindegyik egy hangszóró segítségével kapcsolódik a fülünkhöz. Ettől fontosabb, hogy a mikrofonos fülhallgató a hagyományos vezetékes technológiát vagy az új Bluetooth rendszeren keresztül elérhető vezeték nélküli adatátvitelt támogatja. Az újszerű megoldások esetében már nem kell többet a kábel törésmentes biztonságát szem előtt tartanunk. Viszont a vezeték nélküli technológiából adódóan ezek már akkumulátorral felszereltek. Azok feltöltéséről két használat között majd gondoskodnunk kell. A headset akkumulátorának mérete határozza meg, hogy mennyi időt bír ki egyhuzamban töltés nélkül.

Viselésük

A fülhallgatók eltérő csatlakozási kialakításából adódóan eltérő viselést is vonnak maguk után. Csak a felhasználói szokásaink segíthetnek a tökéletes modell kiválasztásában. A gyártók azzal támogatnak minket, hogy azokat cserélhető gumiharanggal árulják, hogy mindenki kiválaszthassa azt a méretet, amivel a fülhallgató a helyén és kényelmesen marad. Természetesen a mikrofonok és hangszórók minősége sem egyforma minden modellnél. A mikrofonok általában minden esetben tudják, amit kell. A változatosságot inkább a hangszórók mutatják. Némelyik erős basszust ad, más modellek tiszta hangzásvilágban szólalnak meg fülünkben.