állateledel,kutya

Adjunk kedvencünknek táplálékkiegészítőt a táp mellett?

Táplálékkiegészítő. Egy meglehetősen megosztó kérdés az állatok tekintetében, hiszen van, aki isteníti, míg mások szerint felesleges. Tényleg hozzájárul ahhoz, hogy kedvencünk egészséges és életvidám legyen, vagy pedig csak az állatkereskedések újabb lehúzó fogása? Hol keressük az igazságot?

Az arany középút

Alapvetően az igazságot valahol a kettő között lelhetjük meg, azaz élhet a kedvencünk egészségesen anélkül is, hogy valaha táplálékkiegészítőt kapna, de ártani nem tudunk vele. Ha netán adunk neki táplálékkiegészítőt, azzal teljesen biztos, hogy maximum csak olyat teszünk, amivel megelőzhetünk néhány olyan problémát, betegséget, amik nélküle nagy valószínűséggel jelentkeznének a kedvencünknél.

A táplálékkiegészítők alapvetően azt a célt szolgálják, mint az embereknél a vitaminok. Amennyiben megfelelő készítményt választunk, akkor semmiképp nem árthat, csak növelheti a szervezetünk védekező képességét. Ugyanígy van ez a kutyáknál is, hiszen ha a fajtájának, korának megfelelő táplálékkiegészítőt választunk a Kedvence.hu-tól, akkor biztos, hogy csak javára fog válni.

Sőt, az sem ritka, hogy szakorvos írja fel a táplálékkiegészítőt, hogy a kutya nehogy hiányt szenvedjen valamilyen létfontosságú vitaminban, tápanyagban, vagy éppen egy betegséghez kapcsolódó gyógyulási folyamat részeként vesz részt az életében.

A bőség zavara

Könnyen előfordulhat, hogy a legjobb szándék ellenére sem tudunk dönteni, hogy melyik az a táplálékkiegészítő, ami a kutyánknak leginkább megfelelő. Ilyenkor érdemes tapasztalt gazdik segítségét kérni, vagy éppen egy állatorvosi vizsgálat után elindulni valamilyen irányba.

A táplálékkiegészítők többféle állagban és kiszerelésben érhetőek el, többféle problémára. Ha ízületi problémával küzd a kutyánk, akkor a Belcando tabletták sokat segíthetnek a helyreállításban, és emellett még egy finom lehetőséget is nyújtanak a jutalmazásra.

Ezen kívül a Belcando táplálékkiegészítői egyéb vitaminok pótlására is kiválók, sőt ha ételallergiával küzd vagy diétázik a kedvencünk, akkor is megtalálhatjuk a fogára valót.

Pici kutyának keresünk az életkorának megfelelő táplálékot? Akkor nagyon jó szolgálatot tehetnek a különböző tejporok, amiket úgy fejlesztettek ki, hogy a fejlődésben lévő kiskutya szervezetének minden igényét kielégítse. Ezek többsége anyatejpótló tejpor, ami hozzájárul az anya nélkül felnövő kicsik egészségéhez az első évben.

Ahogy látható, több jó tulajdonsággal is rendelkeznek a táplálékkiegészítők, így magunknak kell eldönteni, hogy adjuk vagy sem, de a lényeg, hogy ártani nem tudunk vele a kedvencünknek.