Borítókép: Itt a vakáció - kézműveskedés az árnyékban

Itt a vakáció - kézműveskedés az árnyékban

Megérkezett a nyár, az iskolák, óvodák és bölcsődék is bezárnak pár hétre. Az iskolások az utolsó két hétben óriási betűkkel vésték fel a táblára a szokásos nyárváró feliratot: Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ!

Hacsak nem tudjátok elhelyezni őket nagyszülőknél, rokonoknál, barátoknál, amíg dolgoztok, várják a táborok őket, de azért a feszített munkatempóban is érdemes időt szakítani pár közösen eltöltött napra akkor is, ha nem mentek nyaralni. Ehhez a strandolás a legjobb időtöltés, de gondolni kell arra is, ha pont azon a pár napon romlik el az idő, vagy épp ellenkezőleg, a hűvös szobába menekülnétek a tomboló forróság elől. Az ilyen napokon több idő jut kézműveskedésre, mint a rohanó hétköznapokon, használjátok hát ki.

Kreatív móka a szünidőben

Ezekre az időszakokra kreatív elfoglaltságra van szükség. Tippjeinkkel könnyebben átvészeltek bármilyen időjárási problémát, lássunk pár ötletet kicsik és nagyok lefoglalásához, ami ráadásul még szülőként is élvezetes.

Itt van mindjárt egy hétköznapi eszköz, a szívószál. Abból is lehet játékot készíteni. Nincs gyerek, aki nem rajong a színes szívószálakért! A Galt szívószál építő játék bármilyen vicces alak megalkotására alkalmas. A 140 darabos építő játék 5 színű szívószálat tartalmaz, hogy saját elképzeléseidet megvalósíthasd. Építs különleges formákat, alakzatokat, épületeket belőle.

Induljon a visszaszámlálás

Egy vágyott programig hátralévő idő számolására készítsetek cukorka, vagy papír alapú visszaszámlálót! Ehhez csak egy befőttesüveg és sok színes rágógumi, cukorka, vagy egyéb finomság kell, de édesség helyett választhattok apró játékokat, lányos-fiús mesehősös üveggolyót is, amikkel megtöltitek az üveget és feldíszítitek a nyaralásra utaló matricákkal! Vagy meghajtogathatjátok ennek a naptár verzióját is saját kezűleg. Sokkal izgalmasabb lesz ezen számolni a napokat, látva, hogy a türelem meghozza a gyömölcsét.

Barátság karkötő a legkedvesebbnek

Nagyobb lányok készíthetnek a rég látott barátnők számára barátságkarkötőket. Mert akármilyen csodálatos dolog is a nyári szünidő, akármilyen érdekes is a sok tábor, a legjobb barátnőktől hosszan elválni nem öröm. Ajándékozzátok meg őket egy rátok emlékeztető ékszerrel. Ezt egész nyáron viselhetitek közösen. Ha úgy érzitek nincs elég kézügyességetek ehhez, akkor is érdemes megpróbálni, biztosan menni fog.

De ha időszűkében vagytok és nincs kedvetek az alapoktól belekezdeni a munkába a KreatívJáték.hu oldalán többféle díszíthető karkötő alapot és részletes leírást tartalmazó karkötő készítő szettet is találsz habszivacsból, bőrből, gyöngyökből, amik közül bizonyára megtalálod a hozzád legjobban illő stílust.

Kérjetek segítséget csomózási technikákat ismerőktől, vagy keressétek a neten a karkötő csomózást bemutató oldalakat, rengeteg mintából választhattok, amik nagyon gyorsan megvalósíthatóak.