adminisztráció,munka

Az adminisztrációs munkák jellemzői

A munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó HR szolgáltatók kínálatának jelentős részét képezik az irodai és adminisztrációs munkakörök. A rengeteg meghirdetett álláslehetőség között azonban nem könnyű eligazodni, hiszen az egyes pozíciók eltérő végzettséget és személyes kvalitásokat igényelnek.

Mire figyeljünk?

Az irodai munkakörök sok esetben átfedéseket is mutatnak, ezért érdemes alaposabban tájékozódni a megpályázandó pozícióhoz kapcsolódó feladatkörrel kapcsolatban, hiszen az azonos megnevezések az eltérő profilú cégek esetében különböző tartalommal bírhatnak. Amennyiben regisztrálsz egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégnél, segíteni tudnak a munkakörök közötti eligazodásban és abban, hogy a számodra leginkább megfelelő pozíciót pályázd meg. Például az adatrögzítő és recepciós pozíciók esetén a cégek általában szívesen látnak pályakezdőket is, míg az asszisztensi álláshelyek betöltése jellemzően már szakmai tapasztalathoz kötött.

Recepciós

Ebben a munkakörben fontos a nyitottság és a megfelelő kommunikációs képességek, hiszen fogadni kell az ügyfeleket, a beérkező hívásokat, továbbá kezelni kell az e-maileket és a postát. A partnerekkel való kapcsolattartás mellett sokrétű adminisztrációs feladatok ellátása is szükséges.

Adatrögzítő

Ez a munkakör bár nem igényel felsőfokú végzettséget, a precíz munkavégzés és az Excelben való jártasság mindenképpen alapkövetelmény. A táblázatkezelőben végzendő adatrögzítésen és ellenőrzésen kívül a feladatok közé tartozik a dokumentumok kezelése, a szkennelés, az irattározás és a borítékolás is.

Vezetői asszisztens

Amennyiben vezető asszisztensként szeretnél elhelyezkedni, feladatod a menedzser napi munkájának támogatása lesz, amely az önálló munkavégzés mellett további kompetenciákat igényel. Az asszisztens kezeli a vezető levelezését, naptárját, a telefonokat, megszervezi a tárgyalásokat, fogadja az ügyfeleket, riportokat és kimutatásokat készít, valamint biztosítja az iroda fennakadásmentes működését.

Irodavezető

Az irodavezető igazi kulcsembernek számít, hiszen ő koordinálja az iroda működését. Nemcsak irányítja a szervezeti egység adminisztratív, valamint ügyviteli feladatait, de pénzügyi, beszerzési és HR feladatokat is előkészít a pénzügyi és HR partnercégek zökkenőmentes munkája érdekében. Fontos az ellenőrző szerepe is, így nagy felelősség hárul rá. Sokrétű feladatkörei miatt több éves tapasztalattal, innovatív gondolkodásmóddal, kiváló kommunikációs képességgel és vezetői attitűddel is rendelkeznie kell.

Amennyiben a fenti munkakörök felkeltették az érdeklődésedet, mindenképpen keresd fel a JOB.HU weboldalt, ahol nem csak kedvedre válogathatsz az irodai álláslehetőségek közül, de a sikeres pályázáshoz szükséges segítséget is megkapod.