étkezés,egészséges étkezés

Tedd egészségesebbé az étkezéseidet: 3 alapanyag, amit érdemes már ma lecserélned!

Forrás: Getty Images
Kezdő életmódváltóként biztosan csak kapkodod a fejed, mit és hogyan kellene csinálni, mivel lenne érdemes kezdeni. Ha a következő 3 dolgot száműzöd a kamrádból, akkor már megtetted az első lépést!

Viszlát, fehér liszt!

Ideje elbúcsúzni a megszokott fehér kenyértől, a kakaós csigától, a péksütiktől és a tésztáktól. Persze ez nem azt jelenti, hogy többé nem ehetsz ilyesmiket, hiszen itt is az arany középút a jó megoldás. Ahelyett, hogy örökre tiltólistára tennéd őket, törekedj arra, hogy fokozatosan állítsd át a testedet, és próbáld tartani a 80-20 arányt, vagyis az étkezése nagy része álljon egészséges dolgokból, ám néha engedd magadnak a csalást. Egy idő után úgyis megtapasztalod, mennyivel jobban érzed magad, ha nem fehér kenyeret és fehérlisztes péksütit eszel, amik hamar megemelik a vércukorszintedet, majd nem sokkal később farkaséhes leszel utánuk. Ismerj meg újfajta liszteket, használj teljes kiőrlésű tönkölylisztet, magliszteket, zabliszeket - tapasztald ki, melyik kedvenc ételedet mivel a legjobb elkészíteni.

Minél kevesebb cukor, annál jobb

Ha tudod, csökkentsd minimálisra a cukorfogyasztást: amellett, hogy olvadni fognak rólad a kilók, a bőröd is szebb lesz, a narancsbőrödnek is búcsút mondhatsz, és az emésztésed is helyreáll a kevesebb cukortól. Eleinte nagyon neház ráálítani magad a minimális cukortartalmú étkezésre, de pár hét után a tested is megszokja a dolgot, és majd te is meglátod, mennyivel több enegiád lesz, ha helyesen táplálkozol!

Viszlát, rossz minőségű ételek!

Törekedj a mennyiség helyett a minőségre az étkezéseidben. Inkább fogyassz kisebb adag ételeket, de azok tartalmazzák a fontos tápanyagokat, vitaminokat, és ahelyett, hogy sok rossz és előre elkészett bolti ételt eszel, próbálj te magad főzni minőségibb alapanyagokból. Nézd meg, hogy a környékeden hol találsz megbízható termlőket, és mérd föl, mik azok a dolgok, amikhez a közeli szupermarketekben is hozzá tudsz jutni. Lehet, hogy eleinte több idő lesz így vásárolni, de hidd el, a minőségi étkezésért nagyon hálás lesz a tested!

A novemberi JOY-napok alatt még kedvezményesebben juthatsz hozzá jópár egészséges dolgokat árusító cég termékeihez! Ne feledd: a kuponok már a Runner's World magazinban is ott vannak!