hát, gerinc,

A gyakorlat, amiért a gerinced tényleg nagyon hálás lesz

Forrás: Unsplash/Patrick Malleret
Van egy egyszerű, de annál hatásosabb gyakorlat, ami lazítja a hát alsó szakaszát, mellette pedig erősíti a core területét. Érdemes megtanulni! A Runner's World cikke.

Egész nap az íróasztalodnál dolgoztál, a munkaidő végén felállsz, ám mielőtt indulsz futni, konstatálod, hogy ismét érzed a fájdalmat a hát alsó szakaszán, amit sosem tudsz hova tenni. Nem vészes, nem gyengít, de nem is túl jó érzés. Igen, ezzel még letolhatod az edzést, végigmehet a nap gond nélkül, ám hosszú távon foglalkozni kell a problémával!

Szükséged van egy gyors, hatékony módra a hátfájás enyhítésére? Próbáld ki a következő gyakorlatot, ami Ebenezer Samuel, a Men's Health szakembere szerint egyszerű, bárhol végrehajtható, a hát alsó szakasza mellett a gerincre is jótékonyan hat, miközben a core izmokat erősíti - és a hát izmait megnyújtja, ám fontos, hogy a gerinc a teljes mozgástartmányban dolgozzon közben.

Alapvetően a gyakorlat maga a jógában is ismert macskapózból indul, vagyis a kiindulóhelyzet négykézláb egy domborítás, ám innen mész hátra nyújtott karos plank pózba, majd térsz vissza négykézláb tartásba úgy, hogy a térd a levegőben van.

A kiindulógyakorlatért és a folytatásért kattints IDE!