Borítókép: 4 produktív stratégia, amit érdemes követned a verseny utáni napokban

4 produktív stratégia, amit érdemes követned a verseny utáni napokban

Forrás: pexels.com
A többhónapos felkészülés után végre teljesíthetted a kiszemelt versenyt. Remélhetőleg olyan jól sikerült, ahogy szeretted volna.

Ami ennél valószínűbb, hogy megvoltak a jó és rossz élmények a felkészülésed során, de erről szól a futás: nem mindig megy minden úgy, ahogy eltervezted.

A kérdés már csak az, hogy mit kezdj magaddal a verseny után. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, ha produktívan töltöd az időt (ezzel például a poszt-maratoni depressziót is megelőzheted). Íme néhány stratégia, amit ilyenkor bevethetsz:

1. Jógázz!

Ha eddig nem próbáltad, akkor vágj neki a verseny után! Amellett, hogy szuperül lenyújthatod az izmaidat, mentálisan is felfrissít, ráadásul a megszokott edzésrutinodba könnyedén beiktathatod.

2. Menj el egy masszázsra!

Szintén feltölti a testedet-lelkedet egy frissítő masszázs. Remekül felpörgeti a regenerációt, mivel méregteleníti az izmokat. És persze arról is érdemes beszélni, hogy mennyire jól is esik.

3. Döntsd el, mennyi regenerációra van szükséged!

Ha el szeretnéd kerülni a túledzést és fontos, hogy egészségesen állj neki újra a futásnak, érdemes gondosan odafigyelni a regenerációra. Ennek része a táplálkozás mellett a fent említett jóga és a masszázs is, de az alvás minőségére is érdemes figyelned. A legjobb módszer, ha odafigyelsz a tested jelzéseire. Ha például elmész egy lazát futni, de még itt-ott kellemetlenséget érzel, érdemes még pár napot pihenned.

4. Válassz ki új célokat!

A hétköznapi rohanásban valószínűleg nincs annyi időd gondolkodni azon, hogy milyen versenyeken indulnál szívesen. A regenerációs idődből viszont nyugodtan szánhatsz időt arra, hogy körbenézz versenyfronton és információkat gyűjts a szimpatikus rendezvényekről.

Olvasnál még a témában?