Borítókép: Izomlazító és stresszcsökkentő: Így lesz tökéletes a futás után fürdő

Izomlazító és stresszcsökkentő: Így lesz tökéletes a futás után fürdő

Forrás: Getty Images
Az edzés utáni forró fürdő az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magaddal!

Az edzés utáni fürdő nem csak szuperül ellazít testileg és lelkileg, de a regenerációt is fokozza! Azonban nem mindegy, pontosan mit teszel a fürdővízbe, milyen a hőmérséklete, és meddig vagy benne. Ezeket a tanácsokat fogadd meg:

  • Előtte dörzsöld át egy kissé nedves fürdőkefével a még száraz testedet Körkörös mozdulatokkal haladj a szíved irányába a lábszáradtól kezdve. Ezzel a vérkeringésed felpezsdül, és sokkal gyorsabb lesz az izmok regenerációja.

  • A víz legyen jó meleg, de ne annyira forró, hogy kellemetlen legyen benne tartózkodni. Az izmok és a test ellazulása szempontjából a 35,5 fokos víz a nyerő, és ebben nagyjából 20 percet érdemes elmerülni. Így az idegrendszered és az izmaid is kellőképp megpihennek.

  • Használj keserűsót! A hagyományos fürdősók helyett próbáld ki a a gyógyszertárakban pár száz forintért megvásárolható keserűsót (magnézium-szulfát), ami a benne található ásványi anyagoknak (főként magnéziumnak) köszönhetően tökéletesen ellazítja az izmaidat.

  • A kedvenc illóolajodat se hagyd ki a buliból, a legjobb választás a a levendula, ami bizonyítottan stresszcsökkentő hatással bír!

Ezután pedig a legfontosabb, hogy élvezd!