futás, tél

Tartsd jó formában sportruháidat (is)!

A hatékony edzés egyik alapfeltétele, hogy jól érezd magad a bőrödben, élvezd, amit csinálsz. A jól megválasztott edzőruha, mely elvezeti az izzadtságot és melegen tart a hidegben, felszabadulttá és magabiztossá tesz, így könnyebben teljesíted a kitűzött céljaidat. Ahhoz, hogy ruháid minden edzésen jól teljesítsenek, neked is gondoskodnod kell róluk.

5+1 tipp, hogy edzőcuccaid sokáig formában maradjanak

Az Electrolux segítségével összeszedtük, mire érdemes figyelni, amikor mosod és szárítod sportruháidat:

  • Edzés után mindig mosd ki átizzadt holmijaidat, ne tartogasd őket napokig a csomagtartóban vagy a sporttáskádban, mert elszaporodhatnak a ruhákban a baktériumok.

  • A sportruháidat kifordítva tedd be a gépbe, és húzz be minden cipzárat, zárj össze minden tépőzárat. A kényesebb darabokat (pl. sportmelltartó, vékony felső) mosózsákban mosd.
Kattints a képre!
  • Az izzadságfoltokat kend be folttisztítóval, de a fehér felsőkhöz használhatsz fehérítőt tartalmazó tisztítószert. A sportruhákat mindig kímélő mosószerrel mosd, és ne használj öblítőt. Ez utóbbitól az anyag szálai összeragadhatnak, ami csökkenti a technikai ruhák speciális funkcióinak hatékonyságát.

  • Ha van rá lehetőséged, mosd Sport programon edzőcuccaidat. Az Electrolux mosógépek sport programja alacsony hőfokon, kíméletes dobmozgással mossa tisztára a ruhákat, ezért sokáig jó formában maradnak. Ha nincs Sport program a gépeden, válaszd a gyors- vagy a kímélő programot.

  • A futócuccokat többnyire lehet gépben szárítani, sőt, a technikai ruháknak kifejezetten ajánlott is a gépi szárítás. A hő hatására ugyanis aktiválódnak a ruhák speciális funkciói. Minden ruhát, amit a ruhacímke szerint moshatsz gépben, biztonságosan meg is száríthatod egy Electrolux hőszivattyús szárítógépben. Alacsony hőfokon és kíméletesen szárítanak.
Kattints a képre!
  • 5+1. A törölközőt cseréld minden edzés után. Ha összegyűlt 4-5 darab, azért már érdemes elindítani akár az antiallergia programot is. Az Electrolux mosógépek ezen a programon közel 70 fokra melegítik a vizet, és bő 10 percig tartják ezt a hőfokot. A forró víz és a dobban keletkező gőzpára eltávolítja az allergéneket és a baktériumokat az anyagokból.

Ha az is érdekel, hogy utcai ruháidat hogyan tarthatod hosszabb ideig jó formában, ide kattintva találsz ötleteket.