meditacio

Módszerek, amelyekkel csökkentheted a téged érő stressz káros hatásait!

Forrás: Getty Images
A minket érő stressz az egészségünkre is negatív hatással bírnak, ez pedig olyan problémákat okozhat, mint a súlygyarapodás, immunrendszer gyengülése, alvási gondok, és akár súlyosabb megbetegedések is.

Természetesen ezeket a faktorokat kiszűrni teljesen nem lehet, ám kompenzálhatjuk őket!

  • Az egyik legjobb stresszűző a sport! Mozgás közben boldogsághormonok szabadulnak fel, javul a vérkeringés, kitisztulnak a gondolatok, úgyhogy ha rendszeresen futsz vagy edzel, akkor máris sokat teszel azért, hogy enyhítsd a negatív hatásokat. Persze, a keményebb edzések is tulajdonképpen stressznek teszik ki pilllanatnyilag a szervezetet, de ha odafigyelsz a pihenés-sport megfelelő egyensúlyára és adsz magadnak lehetőséget a regenerálódásra, akkor bizony a jótékony hatásokat érezheted magadon!
erdo, seta
Forrás: Getty Images
  • Még jobb, ha a sportot a szabad levegőn űzöd, de az igazi jolly joker az erdő! Legyen az egy kiadós séta, terepfutás, túrázás, tudományosan bizonyított, hogy a természetben töltött idő a lelkünkre, testünkre, egészségünkre fantasztikus hatással van. Ha teheted, rendszeresen szakíts időt arra, hogy ellátogass egy közeli erdőbe, de már egy fákkal teli park is szuper helyszín erre!

  • A táplálkozásoddal is sokat tehetsz azért, hogy a szervezeted kiegyensúlyozottabban működjön, az Omega-3 zsírsavak például segítenek csillapítani a stressz okozta tüneteket, sőt az Omega-3-ban gazdag étrend gátolja a stresszhormonok termelődését. Szóval a lazacot, diót, tökmagot például érdemes az étrended rendszeres részévé tenned!
Plusz tipp:

A Hush&Hush MindYourMind étrendkiegésztőt arra fejlesztették ki, hogy nyugtassa az elmét és a testet és segítse az éjszakai elalvást! A JOY-napok idején a magazinban található kuponnal 20%-kal olcsóbban szerezheted be!