Borítókép: Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

Forrás: Europress
A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Vannak futók, akik úgy gondolják, hogy egy kis betegség nem lehet akadálya az edzéseknek. Van aki esküszik rá, hogy az eldugult orrát a legjobban a futás tisztítja ki. Kellemetlen viszont az, amikor egy ilyen állapotban, sok kilométert lefutott sportoló erőtlenné válik és ágynak dől. Merjünk-e futni betegen? Hogyan álljunk vissza a korábbi edzéstervhez? Ehhez ad tanácsokat Dr Molnár Dóra, a Róbert Károly Magánkórház kardiológusa, aki kellő óvatosságra int mindenkit a meghűléses betegségek alatti edzéssel kapcsolatban.

A megfázással kapcsoltban sokszor hallani, hogy jót tesz, ha kiizzadjuk a betegséget. Így azt is gondolhatnánk, hogy a futás ebben kifejezetten segítségünkre lehet. Mennyire helyénvaló ez a gondolkodás?
Kifejezetten helytelen ez a gondolkodás. A megfázás vagy bármilyen kisebb nagyobb betegség esetén szüksége van a szervezetnek a regenerálódásra. Tapasztalatom szerint ösztönösen hívja ilyenkor az ágy beteget, csak sokan nem hallgatnak a testük jelzéseire. Kifejezetten káros ezeket a késztetéseket elnyomni.

A CIKK FOLYTATÁSÁT ide KATTINTVA A FUTÁSRÓL NŐKNEK MAGAZIN OLDALÁN TALÁLOD!