Borítókép: RW fitt kihívás 2. - Koncentrálj a regenerációra!

RW fitt kihívás 2. - Koncentrálj a regenerációra!

Forrás: Getty Images
Hogy tavasszal a maximumon pöröghessen a teljesítményed, egy szuper kihívást indítottunk!

A lényege, hogy minden hétfőn adunk egy feladatot az adott hétre, amivel a táplálkozásodat, az edzéseidet vagy a regenerációt teheted hatékonyabbá. Az egy hét alatt letesztelheted, hogy mennyire tetszik az adott dolog, és ha igen, beépítheted az életmódodba.

Az első feladatot itt találod:

Itt pedig a következő:

A megfelelő izomregeneráció miatt elengedhetetlen, hogy jól lenyújts minden edzés után, és persze ha hengerezni is tudsz, az szuper! Az eheti feladat pedig az, hogy próbáld ki az alábbi regenerációs módszereket (olyan sorrendben, ahogy te akarod, hiszen más-más időbe telnek, és te tudod, mikorra tudod beilleszteni), mert rendkívül hatásosak, és segítik, hogy egészségesen és fitten tartsd az izmaidat és ízületeidet, ezáltal kihozhasd magadból a maximumot. Majd írd meg nekünk, melyik vált be a legjobban, kíváncsiak vagyunk az olvasóink tapasztalataira!

  • Támaszd a lábad a falnak futás (és nyújtás után) 15 percre, mert ezzel tehermentesíted, ráadásul a gravitációnak köszönhetően a vérkeringésednek is jót tesz. Ez egy rendkívül hatékony módszer, már írtunk róla korábban is, itt tudhatsz meg róla minden pontos információt:
  • Sokan esküsznek a forró fürdőre is, főleg ha olyan illóolajat vagy fürdősót tartalmaz a víz, ami elősegíti az izomregenerációt. A forró víz nem javasolt, ha gyulladás van valamelyik ízületedben, de egyébként hihetetlenül jól ellazít. A drogériákban találsz több márkánál is olyan fürdősót, ami kifejezetten ízület- és izomlazításra készült, próbáld csak ki. Akkor a legjobb, ha mondjuk 1-2 vagy annál több órát futsz a hidegben, utána bent, a lakásban lenyújtasz, majd beugrasz egy ilyen kád vízbe!

  • A forró fürdővel ellentétben a krioterápia is nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, ha regenerációról beszélünk, erről IDE kattintva olvashatsz bővebben. Mivel a jégszaunába eljutni kicsit macerásabb, próbáld ki, hogy akár mennyire is nem esik jól, az egyik keményebb, tempó vagy intervall futásod után jéghideg zuhanyt veszel, legalább a lábaidon. Mert ezzel serkented a vérkeringést, ezáltal a helyreállító folyamatok is könnyebben végbe mennek!
  • A jó öreg henger! Ha van otthon, akkor biztosan rendszeresen használod is, és ebben az esetben a feladat, hogy az egyik edzésed után a megszokottnál 5 percig tovább hengerezz, alaposabban a szokásosnál. Ha nincs, akkor pedig elő a sodrófával, és a két végét a kezedben tartva masszírozd át vele a combodat és a vádlidat. Minél erősebben, annál jobb! Kicsit fapados módszernek tűnik, pedig amint elkezded, érezni fogod, hogy milyen jó!

Ha esetleg fotót is készítesz valamelyikről, és feltöltöd az Instagramra, ne felejtsd el használni a #rwkihivas hashtaget!