szivacshenger,smr-henger

4 gyakorlat hengerezéshez, amiket reggel érdemes kipróbálnod, hogy jobban induljon a napod

Forrás: getty images
A test puha szöveteit (izmok, inak, stb.) fontos lazán tartani a rugalmasság a mozgástartomány megtartásának szempontjából.

A hengerezés erre szuper módszer, hiszen ellazítja az izmokat, csökkenti az izomlázat. A következő négy gyakorlat tökéletes ébredés után, hiszen napközben sokkal könnyedebben tudsz majd mozogni.

A hát alsó része

Feküdj a jógamatracra, a lábadat húzd fel, támaszkodj a talpadon. A hengert tedd a hátad alsó része alá, a kezedet pedig tedd a combjaid felső részéhez. Fesztísd be a hasadat, emeld fel a csípődet és gurulj előre-hátra.

Vádli

Ülj fel a matracra nyújtott lábakkal, támaszkodj a tenyereden (az ujjaid előre nézzenek). A szivacshengert tedd a bal vádlid alá, a jobb lábadat pedig tedd át rajta keresztben. Lassan gurulj előre és hátra. 1-2 perc múlva ismételd meg a másik oldalon is.

Négyfejű combizom

Hasalj a matracra, támaszkodj a tenyeredre. A hengert tedd a jobb combod alá, a bal lábadat pedig kissé hajlítsd be és így tedd a matracra. A felsőtesteddel próbáld elérni, hogy előre-hátra mozogj és kimasszírozd a combodat. Jöhet a másik oldal is 1-2 perc múlva.

IT-szalag

Feküdj oldalsó plankbe, a bal könyöködön támaszkodj, a jobb kezedet tedd csípőre. A hengert tedd a csípőd alá, a jobb térdedet hajlítsd be és támaszkodj meg vele a bal lábad mögött. Előre-hátra mozogj, aztán ismételd meg a másik oldalon.

A szivacshengert tornázáshoz is használhatod, mutatunk néhány gyakorlatot: