Borítókép: 6 dolog, amit tegyél meg verseny után, hogy másnap kipihenten ébredj

6 dolog, amit tegyél meg verseny után, hogy másnap kipihenten ébredj

Forrás: Getty Images
Ha a kőkemény versenyed után szeretnél minél hamarabb regenerálódni, tarts be az alábbi szabályokat!
  • A verseny után érdemes azonnal recovery italt/gélt fogyasztani, ami gyorsan pótolja az elveszített ásványi sókat, és segít, hogy a szervezeted és izmaid minél hamarabb magukhoz térjenek.

  • Fogyassz el egy fehérjében és szénhidrátban gazdag (gyors és lassú felszívódású egyaránt) ételt, ezzel visszatöltve a glikogén raktáraidat és táplálva az izmaidat. Ha nem vagy annyira éhes, hogy egy komplett fogást elfogyassz, jöhet egy fehérjeturmix zabbal megspékelve, de egy tonhalas szendvics teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruval is tökéletes!

  • A hidratálás is alapvető, nem csak a verseny előtt és alatt, de utána is. E nélkül nem lesz teljes a regenerációd.
  • Verseny után sokan megfeledkeznek a megfelelő nyújtásról, te ne tartozz közéjük. Ha ezzel megvagy, kapj fel egy kompressziós szárat. Nem csak hasznos, de érzetre is fantasztikus lesz!

  • Ha hazaértél, előbb felpolcolt lábbal pihenj kicsit, de később jöhet egy alapos hengerezés.

  • Egy jéghideg, frissítő zuhany után pedig mindenképpen masszírozd át a lábad egy sportkrémmel. A Perskindol Active Classic gél segíti legyőzni az izomfeszülést, izomfájdalmakat és - görcsöket is! Természetes hatóanyagainak köszönhetően különleges, kettős hatással bír, ugyanis egyszerre hűt és melegít.
+1 tipp másnapra: