osz

Tippek őszre, hogy a nyári habzsi-dőzsi után újra energikus és fitt legyél!

Forrás: Getty Images
Jöhet egy kis egészség tuning, hogy ősszel igazán kirobbanó formába kerül?

Nyáron mindenki (vagy legalábbis sokan) hajlamosabb egy kicsit lazábban venni az egészséges életmódot, hiszen a nagy melegben alábbhagy az edzési kedv, a strandkaják és esti fröccsözések pedig elég hívogatóak tudnak lenni. Ennek eredményeképp őszre felszaladhat pár pluszkiló, esetleg fáradékonyabbnak érezheted magad, pedig most kell kirobbanó formába kerülni, hogy az immunrendszered erősebb legyen az őt támadó betegségekkel szemben! Íme néhány tipp, hogy visszaszerezd a fittséged:

  • Igyekezz vissza- (vagy be-) állítani úgy a napirended, hogy nagyjából mindig azonos időben feküdj le és kelj, és az étkezéseid is hasonló időpontokban legyenek. A bioritmus kiegyensúlyozott működése ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezeted is egészségesen működjön.

  • Ha leálltál az edzésekkel, ne egyből akarj visszaesni oda, ahol korábban tartottál, hanem pár hetes fokozatos visszaszoktatással érd el a korábbi szintedet. Légy türelmes magaddal, a tested is meghálálja majd! Kombináld a különböző mozgásformákat, mert így sokkal hatékonyabban fejlődhetsz!
edzes
Forrás: Getty Images
  • Az étkezés helyretétele egy igazán sarkalatos pont: kerüld a hozzáadott cukrot, alkoholt, mert már ezek elhagyásával is hatalmas lépést teszel, káros anyagoktól szabadulsz meg, és az energiaszinted is növekszik majd!
    Tipp: a Penny megújult wellbeing kínálatában számos olyan cukorkontroll terméket találsz, amelyekkel csillapíthatod az étkezés utáni vágyad extra cukor elfogyasztása nélkül, érdemes kipróbálni!

  • Tarts gyógynövénytea kúrát! Jó választás a csalán és a gyömbér, de a menta is. Ezekkel támogathatod a szervezeted méregtelenítő folyamatait, és pár hét után a bőrödön és a testeden is látod majd a pozitív változásokat.

  • Mindenképpen figyelj oda, hogy a lehető legtöbb megbízható forrásból származó friss és nyers, esetleg párolt zöldséget és gyümölcsöt fogyassz, hogy feltöltsd vitaminokkal és ásványi anyagokkal a szervezeted. Ezek nem csak abban segítenek, hogy a kívánt testsúlyt könnyebben elérd, de abban is, hogy energikusabb legyél. Ősszel érdemes étrendkiegészítőket is bevetni, C- és D-vitamint mindenképpen ajánlott elkezdeni szedni, hiszen számost fertőzés ellen kell felvérteznünk magunkat!
smoothie bowl
Forrás: Getty Images

Tudtad, hogy megújult a PENNY termékkínálata, amelyben találsz különleges vegán, cukorkontroll, laktóz- és gluténmentes, valamint bio élelmiszereket is, hogy segítsenek az egészséges életmód kialakításában anélkül, hogy le kelljen mondanod a finom ízekről!