optimizums, motiváció

Légy optimista és légy befolyással az egészségi állapotodra, teljesítményedre!

Forrás: Getty Images
A recept nagyon egyszerű: változtasd meg a gondolkodásmódodat, vedd észre a jót, a többi már nem ördöngösség…

Az életben való előrelépés nem csak a kemény munkának köszönhető. A hozzáállásod is óriási szerepet játszik ebben, és optimizmussal az oldaladon többet érhetsz el, mint aki szkeptikusan, netán kifejezetten pesszimistán áll a dolgokhoz.

Persze ezeket a sorokat nagyon könnyű leírni és igen nehéz tartani. Ám, ha a pozitív hozzáállás nem alapértelmezett beállítás nálad, akkor se csüggedj, mert némi erőfeszítéssel sokat javíthatsz a hozzáállásodon, idővel pedig simán átállhatsz magad is az optimisták táborába.

„Az agyunk plaszticitással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy könnyen formálható, így mindig új viselkedési mintákat tanulhat meg” - mondja Colleen D. Cira, a pszihológia doktora.

Mindenki profitálhat abból, ha pozitívabbá válik a gondolkodásmódja például az általános egészségi állapot és a közérzet szempontjából, de egy sportoló számára további előnyöket is tartogat mindez. Mondjuk is mik azok!

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Gyorsabban elérheted a céljaidat!

Amikor észreveszed a jót, akkor pozitív dolgokra számíthatsz, amelyek viszont befolyásolják a viselkedésedet. „Ha pozitívan gondolkodsz, valószínűbb, hogy ennek a gondolkodásmódnak megfelelően cselekszel” - mondja a szakember. Például, ha úgy gondolod, hogy a „munka” elvégzésével képes leszel egy maratont lefutni, akkor még nagyobb valószínűséggel tudod megvalósítani ezt a célt, mintha belső bizonytalanság és negatív gondolatok öveznék a felkészülést.

Nyugodtabb lehet az alvásod, ami segít abban, hogy gyorsabban regenerálódj!

Alvás közben a szervezet regenerációja és helyreállítási folyamatai extramód felgyorsulnak. Az amerikai viselkedéstudományi orvosi szaklapban megjelent tanulmány szerint az optimista emberek általában hosszabb ideig és jobban alszanak. A kutatók feltételezik, hogy az optimisták pozitívabban értelmezhetik a stresszes eseményeket, és nagyobb valószínűséggel használnak problémaközpontú megküzdési stratégiákat. Amikor alszanak, náluk így fokozottabb lehet a stresszreakciók hatástalanítása.

optimizmus, pozitív gondolkodás, motiváció
Forrás: Getty Images

Gyorsabban túl teszed magad a kudarcokon!

„Amikor az optimista ember negatív eseményekkel találkozik, hajlamosabb ideiglenesnek és külsőnek tekinteni az okokat, nem pedig személyesnek, ami segíthet nekik a hatékonyabb megbirkózásban” - mondja Lewina O. Lee, a Bostoni Egyetem pszichiátriai adjunktusa. Például, ha elmaradsz az elvárttól a felkészülés egy szakaszában, kevésbé valószínű, hogy önmagadat hibáztatod és könnyebb lesz hozni a számokat idővel anélkül, hogy egyáltalán a kudarc szó felmerülne.

Hosszabb életre számíthatsz!

A Proceedings of the National Academy of Sciences folyóirat tanulmányában a kutatók megállapították, hogy az optimizmus 11-15 százalékkal meghosszabbíthatja az életedet. Az optimistáknak nagyobb esélyük van arra, hogy 85 éves korig vagy annál tovább éljenek, főleg azért, mert nagyobb valószínűséggel folytattak egészségesebb szokásokat.

1-2-3 optimizmus!

Ha keményen dolgozol a „jó” gondolatokért, akkor is előfordulhat, hogy beférkőzik 1-1 negatív mondat a fejedbe. Amikor ezeket a pesszimista pillanatokat tetten éred, a következő három tanács segíthet abban, hogy visszaváltsd pozitívvá a gondolataidat.

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1590 Ft

1770 Ft

1. Figyeld meg a gondolatait. Milyen gyakran koncentrálsz a jóra és milyen gyakran a rosszra? Ha ezt észreveszed, tudatosabbá válhatsz abban, hogy hova és hogyan koncentráld a pozitív energiáidat.

2. Haladj a gondolataidtól az érzésekig. Miután észrevetted, hogy szomorú, dühös, csalódott vagy engedd meg magadnak, hogy érezd ezeket az érzelmeket. Gyakran az írás, az ordibálás vagy a sírás segíthet elfogadni az érzéseket, és megszűnik az az állapot, hogy körülöttük forog minden gondolatod.

1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft

3. Lépj egy lépést hátra. A legtöbb esetben, amikor körbe-körbe jársz, nem lehet racionálisan gondolkodni. Azáltal, hogy objektíven tudod szemlélni a helyzetet, valószínűleg azt tapasztalod, hogy a helyzet nem olyan súlyos, mint gondolnád. Ha adsz magának egy lépésnyi távolságot, akkor lehetővé válik a probléma felmérése és esetleg korrigálása anélkül, hogy túlságosan érzelmes és reaktív lennél.

Optimistának lenni nem annyit jelent, hogy nem lehetsz szomorú, dühös, csalódott. Azt sem szabad kikényszeríteni, hogy mindenre pozitívan gondolj, mert ez elfedheti a valódi érzéseket. Nem minden probléma megoldása történik azonos érzelmi síkon, de az optimizmus egy kiváló eszköz az értelmesebb élethez!