crossfit

Nyáron elengedted a gyeplőt? Így térj vissza az egészséges életmódhoz és szerezd vissza a formád

Forrás: Getty Images
A nyári hónapokban sokakkal előfordul, hogy lazábbra veszik a táplálkozást, hiszen a finom fagyik, strandkaják olyan hívogatóak, az esti fröccsözésekről nem is szólva. Ilyenkor persze a sportolás is gyakrabban kimarad, de ősszel érdemes azért visszaszállni az egészségesebb életmód vonatra!

Az első és legfontosabb, hogy kis lépésekben állítsd helyre az étrendedet. Kezdd azzal, hogy tudatosabban figyelsz oda a megfelelő folyadékbevitelre, ami szénsavmentes ásványvíz és/vagy gyógyteák formájában történjen, próbáld kerülni vagy minimalizálni az alkoholfogyasztást. Ezzel egy időben válogass vitamindúsabb, szezonális zöldségekből és gyümölcsökből az étkezéseidnél, és kerüld a hozzáadott cukrot, finomított szénhidrátot tartalmazó fogásokat, mint a lángos, palacsinták és jégkrémek. Helyette fogyassz teljes értékű gabonafélékből készült finomságokat, köleslepényt, zabsütit, ha édességet kívánsz!

Forrás: Getty Images

Nyaranta megszaporodnak a bulik, teraszon beszélgetős esték, és többet éjszakázol? Mostantól figyelj oda, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű alvásban legyen részed. Ebben egy profi okoskütyü is a segítségedre lehet, ami pontosan monitorozza az alvásodat. Ha látod, hogy nem megfelelőek az értékek, tudsz módosítani az alvási körülményeiden: ideálisabb hőmérséklet, kényelmesebb párna, változtatás az esti tevékenységeken, étkezéseken. A Samsung Galaxy Watch5 Alvástanácsadás funkciója lehetőséget ad egy személyre szabott egy-hónapos program kidolgozására, amellyel a felhasználó jobb alvási szokásokat alakíthat ki.

Építsd vissza a rendszeres testmozgást, de ne ugorj egyből fejest a korábbi szintedbe! Fokozatosan, változatosan iktasd be újra a különböző mozgásformákat, jó ha figyeled a mozgás utáni regenerációt, pulzusod és edzettségi szintedet, amit szintén jelentősen megkönnyít egy okosóra. A Galaxy Watch5 széles körű felhasználói élményt kínál, amely nem csupán a fitneszgyakorlatokra terjed ki, hanem a testmozgás utáni pihenési és regenerálódási folyamatokra is. A testösszetétel-mérő funkció pillanatképet ad a felhasználó általános egészségi állapotáról, személyre szabott edzéstervekkel segíti az egyéni célkitűzések elérésében, valamint a fejlődést is egyszerűen nyomon követhetővé teszi.

Forrás: SAMSUNG

Ha pedig szereted a testmozgást a szabadban végezni, a Galaxy Watch család legújabb tagja a Galaxy Watch5 Pro a neked való! Legyen szó túrázásról vagy kerékpározásról, a Watch5 Pro anyaghasználatának köszönhetően készen áll a kihívásokra: a kijelzőnél használt zafírkristály jobban ellenáll a kopásnak, a tartós titán tokba foglalt keretkialakítás pedig még nagyobb védelmet biztosít. A Galaxy Watch5 Pro egy teljesen új D-Buckle sportpántot is kap, amely fokozott tartósságot és elegáns, letisztult illeszkedést garantál.

Ami a fitt életmódhoz hasznos lehet:
  • A Galaxy Watch5 a Samsung BioActive érzékelőjével új kapukat nyit a digitális egészségmegőrzés világában: véroxigénszint, stressz szint mérés, vérnyomás és EKG monitorozás, illetve az újonnan bevezetett testhőérzékelő.
  • Az új eszközök teljesítménye és strapabírása is kiemelkedő. A Galaxy Watch5 13%-kal nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkezik, és akár nyolc órányi alváskövetést tesz lehetővé mindössze nyolc perc töltéssel, ami 30%-kal gyorsabb, mint a Galaxy Watch4 esetében.
  • A Galaxy Watch5 Pro a Galaxy Watch termékcsalád legerősebb akkumulátorával – 60%-kal nagyobb kapacitás a Galaxy Watch4-hez képest – tart lépést felhasználójával. Szintén a termékcsalád egyedüli tagjaként teszi elérhetővé a GPX funkciót, aminek előnyeit a túrázás szerelmesei különösen élvezni fogják.