Borítókép: A legjobb programok aktív pihenőnapokra

A legjobb programok aktív pihenőnapokra

Forrás: Getty Images
Pihenőnapra szükség van, ezt ma már mindenki tudja. De még így is, sokan nem bírnak magukkal és ilyenkor elmennek futni „csak egy kicsit”.

Te is olyan vagy, hogy sosem bírsz a kanapén fetrengeni, és folyton benne van a lábadban a bugi? Nos, egy passzív pihenőnapra mindenkinek szüksége van, azaz olyanokra, amikor nem sportolsz semmit. De, ha mondjuk heti 5 alkalommal veszel részt kemény edzéseken, akkor az egyik pihenőnapra betervezhetsz valami olyan testmozgást, ami nem terhel le, és teljesen más, mint az edzéseid alapvetően. Ez kifejezetten jót is tesz, mert a vérkeringés beindul, a regenerációt is segíti! De, mit csinálj, ami lelkileg és testileg is feltölt?

  • Az egyik legkézenfekvőbb dolog a túrázás: hétvégén, jó időben nincs is jobb, mint a természetben tölteni az időt. Ha emelkedőkön gyalogolsz fel, az alaposan át is mozgat, de persze akkor pihensz meg, amikor akarsz, és ez a kötetlenség jót tesz! Tökéletes program edzésmentes napokra!

  • Hasznos egy jó stretching vagy jógaóra is, mert máshogyan mozgat meg, mint egy résztávos futóedzés vagy erősítő tréning. Sőt, futóként kifejezetten hasznos egy nyújtásra koncentráló mozgásforma beiktatása! Az is jó, ha otthon nyújtasz egy nagyot hengerezéssel megfűszerezve.

  • A játékos sportok, mint a gördeszkázás vagy pingpongozás is alaposan megdolgoztat, ha hosszasan végzed, de mivel közben jól is szórakozol, fel sem tűnik. Ezeknél nem a teljesítmény a lényeg, hanem, hogy jól érezd magad.

  • Ha odafigyelsz arra, hogy alacsony intenzitáson végezd, akkor a gyaloglás és a bringázás, de akár az úszás is jöhet. Csak arra figyelj, hogy ne a tempót hajszold, hanem nézelődj, beszélgess közben, ne maga a sport legyen a középpontban!