Szivárványos káposztasaláta
A káposztával C-, K-vitaminhoz, foláthoz és ásványi anyagokhoz (például kalciumhoz és vashoz) juttathatod a szervezeted.
Hozzávalók:
- negyed fej lilakáposzta
- negyed fej kínai kel
- 1 lilahagyma, félbevágva
- 2 ek. olívaolaj
- 1 grépfrút leve és héja
- 1 narrants lève és héja
- 1 citrom leve
- 1 ek. túró
- 1 ek. majonéz
- 1 ek. mazsola
- csilipor
- zellersó
- só
Elkészítés:
Melegítsd a grillsütőt vagy serpenyőt forróra. A káposztát és hagymát locsold meg olívaolajjal, aztán süsd készre. A lilakáposztának és hagymának 10 perc kell, a kelnek elég 5 is. Hagyd hűlni, majd szeleteld vékonyra a zöldségeket. A gyümölcsök héját és levét keverd össze a túróval, majonézzel, mazsolával. Keverd hozzá a sült káposztát és hagymát. Ízesítsd a fűszerekkel és sóval.
4 főre