Borítókép: Szivárványos káposztasaláta

Szivárványos káposztasaláta

Forrás: Europress
A káposztával C-, K-vitaminhoz, foláthoz és ásványi anyagokhoz (például kalciumhoz és vashoz) juttathatod a szervezeted.

Hozzávalók:

  • negyed fej lilakáposzta
  • negyed fej kínai kel
  • 1 lilahagyma, félbevágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 grépfrút leve és héja
  • 1 narrants lève és héja
  • 1 citrom leve
  • 1 ek. túró
  • 1 ek. majonéz
  • 1 ek. mazsola
  • csilipor
  • zellersó

Elkészítés:
Melegítsd a grillsütőt vagy serpenyőt forróra. A káposztát és hagymát locsold meg olívaolajjal, aztán süsd készre. A lilakáposztának és hagymának 10 perc kell, a kelnek elég 5 is. Hagyd hűlni, majd szeleteld vékonyra a zöldségeket. A gyümölcsök héját és levét keverd össze a túróval, majonézzel, mazsolával. Keverd hozzá a sült káposztát és hagymát. Ízesítsd a fűszerekkel és sóval.

4 főre