
Hoztunk egy ütős levest, amit az őszi-téli futások után imádni fogsz!
Érdemes már futás előtt előkészíteni az alapanyagokat, hogy miután megérkeztél átfagyva és éhesen, rövid időn belül elfogyaszthasd az ételt, mert ha minden hozzávaló ott van a kezed ügyébe bekészítve, nagyon hamar elkészül!
Melengető minestrone leves
Hozzávalók:
2 tk olívaolaj
1 hagyma, apróra vágva
2 sárgarépa, aprítva
1 közepes zeller, aprítva
1 nagy burgonya vagy fehérrépa, aprítva
2 tk friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma, felaprítva
csipetnyi pirospaprika
1 babérlevél
1 konzerv felkockázott paradicsom
1/2 csésze lencse
7 csésze zöldségleves
1/4 teáskanál só
1 csésze levestészta (elhagyható, ha gluténmentesen étkezel)
5 csésze aprított kelkáposzta
2 tk vörösbor ecet
1/2 citrom leve
1/3 csésze apróra vágott friss petrezselyem (szárítottal is helyettesíthető)
1/4 csésze aprított friss bazsalikom (szárítottal is helyettesíthető)
őrölt bors
kurkuma

Elkészítés:
Végy egy nagy lábast, és közepes lángon hevítsd fel benne az olajat. Add hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és párold át őket, míg a hagyma színe aranybarna nem lesz, ez nagyjából három-öt percet vesz igénybe. Add hozzá a burgonyát (vagy fehérrépát), a rozmaringot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a babérlevelet. Főzd további 30 másodpercen át, míg a fokhagyma illatát meg nem érzed. Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és a lencsét, és hagyd további 30 másodpercen át párolódni az alapanyagokat.
Öntsd fel a zöldséglével és hagyd, hogy felforrjon a leves. Ezután vedd takarékra a tűzhely hőmérsékletét és hagyd lassan főni az ételt, amíg a lencse szinte megfő, és a burgonya megpuhul – ez körülbelül 15 percet jelent. Ezután ízlés szerint sózd tovább, add hozzá a tésztát és a káposztát, és főzd addig, míg készre nem fő a leves.

Fuss és Főzz
A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!
3995 Ft
4995 Ft
Ezt követően add hozzá az ecetet és a citromlevet, jól keverd össze, és vedd le a tűzről a lábast. Mehet bele a petrezselyem és a bazsalikom, és hagyd állni egy-két percig. Kóstold meg, ha úgy érzed, szükséges, ízesítsd tovább borssal, rozmaringgal, vagy akár kurkumával. Távolítsd el a babérlevelet és tálalhatod is az ételt.
