egészséges táplálkozás, regeneráció, leves, zöldségleves, recept,

Hoztunk egy ütős levest, amit az őszi-téli futások után imádni fogsz!

Forrás: Getty Images
Olyan alapanyagokból áll össze ez a recept, ami alapján tápláló, a regenerációt támogató fogást készíthetsz, s noha levesről van szó, ha megkóstolod, magad is tapasztalni fogod, hogy bizony jól lehet lakni egyetlen tál levessel is!

Érdemes már futás előtt előkészíteni az alapanyagokat, hogy miután megérkeztél átfagyva és éhesen, rövid időn belül elfogyaszthasd az ételt, mert ha minden hozzávaló ott van a kezed ügyébe bekészítve, nagyon hamar elkészül!

Melengető minestrone leves

Hozzávalók:

2 tk olívaolaj
1 hagyma, apróra vágva
2 sárgarépa, aprítva
1 közepes zeller, aprítva
1 nagy burgonya vagy fehérrépa, aprítva
2 tk friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma, felaprítva
csipetnyi pirospaprika
1 babérlevél
1 konzerv felkockázott paradicsom
1/2 csésze lencse
7 csésze zöldségleves
1/4 teáskanál só
1 csésze levestészta (elhagyható, ha gluténmentesen étkezel)
5 csésze aprított kelkáposzta
2 tk vörösbor ecet
1/2 citrom leve
1/3 csésze apróra vágott friss petrezselyem (szárítottal is helyettesíthető)
1/4 csésze aprított friss bazsalikom (szárítottal is helyettesíthető)
őrölt bors
kurkuma

leves, egészséges táplálkozás, lencse, minestrone,
Forrás: Getty Images
Jól néz ki, ugye?

Elkészítés:

Végy egy nagy lábast, és közepes lángon hevítsd fel benne az olajat. Add hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, és párold át őket, míg a hagyma színe aranybarna nem lesz, ez nagyjából három-öt percet vesz igénybe. Add hozzá a burgonyát (vagy fehérrépát), a rozmaringot, a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a babérlevelet. Főzd további 30 másodpercen át, míg a fokhagyma illatát meg nem érzed. Add hozzá a kockára vágott paradicsomot és a lencsét, és hagyd további 30 másodpercen át párolódni az alapanyagokat.

Öntsd fel a zöldséglével és hagyd, hogy felforrjon a leves. Ezután vedd takarékra a tűzhely hőmérsékletét és hagyd lassan főni az ételt, amíg a lencse szinte megfő, és a burgonya megpuhul – ez körülbelül 15 percet jelent. Ezután ízlés szerint sózd tovább, add hozzá a tésztát és a káposztát, és főzd addig, míg készre nem fő a leves.

Fuss és Főzz

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

3995 Ft

4995 Ft

Ezt követően add hozzá az ecetet és a citromlevet, jól keverd össze, és vedd le a tűzről a lábast. Mehet bele a petrezselyem és a bazsalikom, és hagyd állni egy-két percig. Kóstold meg, ha úgy érzed, szükséges, ízesítsd tovább borssal, rozmaringgal, vagy akár kurkumával. Távolítsd el a babérlevelet és tálalhatod is az ételt.