sport, nők,

Hogyan vigyél több aktivitást a mindennapjaidba?

Forrás: Getty Images
Ahhoz, hogy igazán egészséges és fitt maradj, az is kell, hogy a napi edzéseken kívül is igyekezz aktivizálni magad. Arról nem is beszélve, hogyha olyan időszakot élsz meg, amikor nem tudsz a sportra időt szánni, akkor is vihetsz a napokba egy kis mozgást!

Aki fizikai munkát végez, annak persze épp, hogy a pihenésre kell nagy hangsúlyt fektetni a sport mellett, de az ülőmunkát végzőknek érdemes pár trükkel több mozgást vinni a mindennapokba. Hiszen az nem egészséges, ha 8 órát ülsz a gép előtt, majd elmész egy órát futni. Egyfelől a tested egy merev pozícióban van ülés közben, amiből jó átmozgatni magad a mozgató szervrendszer érdekében, másfelől a vérkeringést is jó felpörgetni

De hogyan?

  • A két legalapvetőbb tanács, hogy ha választhatod a lépcsőt a lift helyett, tedd meg, és ha autóval közlekedsz, mindig egy kicsivel messzebb parkolj le, hogy sétálni tudj a célhoz.

  • Jó megoldás a széket naponta 1-2 órára lecserélni fitballra. Ilyenkor azonban nagyon kell ügyelni arra, hogy megfelelően tartsd magad, mert különben számos problémát okozol a testednek. Ha áttérnél rá, kezd napi pár perccel, és szép lassan emeld meg az időt 1-2 órára, hogy hozzászoktasd magad ehhez a terheléshez.

  • Amikor közlekedsz a lakásban, olykor haladj kitörésekkel, így egy kicsit megdolgoztathatod a comb- és farizmaidat.

  • A tánc remek hatással van a hangulatra, így vezesd be a reggeli rutinodba, hogy kávéfőzés, reggeli készítés közben benyomod a kedvenc számod, és ropod rá. Jól felpezsdít!

  • Futóként egyébként is hasznos a rendszeres hengerezés, nem csak edzések előtt és/vagy után (erre persze kevesen tudnak időt szakítani), szóval mi lenne, ha este beiktatnál egy 10-30 perces hengerezés-nyújtás kombót film- vagy tévénézés közben?

  • Na és persze, muszáj megemlítenünk a szexet, aminek persze nem csak az a pozitív hozadéka, hogy általa több aktivitás lesz az életedben...