Borítókép: Tippek, hogy csökkentsd a fertőződés veszélyét a futóversenyeken

Tippek, hogy csökkentsd a fertőződés veszélyét a futóversenyeken

A napokban újra egyre magasabb a megbetegedések száma, ráadásul a hírek szerint a mutálódott vírus ugyan kevésbé veszélye lehet, de sokkal könnyebben fertőz, mint a korábbi változat.

Hétvégén rendezik meg az egyik legnagyobb hazai futóversenyt, a WizzAir Félmaratont, ahol bár a szervezők jócskán alacsonyabb részvételre számítanak, és számos intézkedést hoztak a biztonság érdekében, még így is rengetegen vesznek részt, ezért, ha te is ott leszel, nem árt az óvatosság, ha nem szeretnél megfertőződni a koronavírussal.

Körülnéztünk, mit ajánlanak világszerte a szakértők azoknak, akik részt vesznek mostanság futóversenyeken, hogy csökkentsék a megfertőződés esélyét. Ezek voltak a leggyakoribb tanácsok és ajánlások a futókra vonatkozóan:

  1. Bár általában érdemes jóval korábban kiérkezni a verseny helyszínére, most inkább ne menj ki hamarabb bandázni, sem lélekben felkészülni, hanem csak akkor érkezz meg, amikor tényleg muszáj.

  2. Megérkezéskor, vagy akár még a rajtban is, amikor sokan vagytok egymás mellett, viselj maszkot. Persze, nem azt mondjuk, hogy futás közben legyen rajtad, csak addig ameddig ácsorogsz egy helyben és várod, hogy elindulj.

  3. Mivel a mobilvécékben és környékükön rengetegen megfordulnak, mindenképpen legyen nálad kézfertőtlenítő, amit tudsz használni.

  4. Ha teheted, beszéld meg egy ismerősöddel, hogy egyénileg frissítsen az útvonalon, vagy vigyél magaddal kulacsot és abból igyál, így elkerülheted, hogy a frissítőpontokon meg kelljen állnod és venned bármiből is.

  5. Célbaérés után fertőtlenítsd le magad, hazaérve pedig azonnal dobj minden ruhát a mosógépbe, és a cipődet is alaposan tisztítsd meg, mielőtt beugranál a zuhany alá!

Sok sikert kívánunk a versenyhez és persze jó egészséget minden résztvevőnek!

Runner's World Fuss Sérülésmentesen magazin

Runner's World Fuss Sérülésmentesen magazin

 

 

1495 Ft

1995 Ft