futás,kidörzsölődés,comb kidörzsölődése

5 dolog, amit megtehetsz a comb kidörzsölődése ellen

Forrás: Getty Images
Ha nyár, akkor előkerülnek a sortok, viszont ebben sok-sok lánynak fájdalmasan összedörzsölődik a combja, ami nem csak futás közben, de utána is nagyon kellemetlen érzés. De mit tehetsz ellene?

Sokan küzdenek a comb kidörzsölődésével, főként a nők közül, és nincs hozzá minden esetben köze, hogy kinek mekkora a feleslege. Sovány lányokat is érintheti a probléma, de természetesen azoknál nagyobb eséllyel fordul elő, akik hajlamosabbak a combjukra hízni. Mindegy is, hogy nálad miért fordul elő, koncentráljunk a megoldásra!

  • A legjobb, ha olyan sortot választasz, ami vagy szűk, vagy pedig a bő rész alatt van egy szűk betét is. Hiszen, aki ismeri a problémát, az tudja, hogy hiába hosszú a sort annyira, hogy ne érjenek össze a combok, valószínűleg úgyis felcsúszik futás közben, így a vége ugyanaz, mint egy extra rövid naci esetében. Ha így teszel, meg is oldottad a problémát, azonban azt is elhisszük, hogy nem mindenkinek komfortos egy ilyen darab, és ha neked sem, akkor menj tovább a következő pontra.
sort,sort futáshoz,rövidnadrág futáshoz
Decathlon/Kalenji - 4990 Ft
  • Többféle terméket teszteltünk már az üzletekben megvásárolhatóak közül, és természetesen az egyik legkézenfekvőbb a vazelin a comb kidörzsölődése ellen. Ezt a legtöbb gyógyszertárban és drogériában be lehet szerezni, és az emberek többségénél be is válik. Csak be kell kenni a kényes területet futás előtt egy kevéssel, és megvédi a bőrt a kidörzsölődéstől. Ha neked ez sem válik be, irány a következő pont!

  • Kolléganőnk saját bőrén tesztelte a Body Glide kifejezetten nőknek szánt termékét a For Hert, ami egyrészt egy védőréteget képez a bőrön, hogy megóvja a kidörzsölődéstől, másrészt hidratálja és nyugtatja is. A termékcsalád bizonyos darabjai kaphatóak Magyarországon, ez nem, viszont megrendelhető.
body glide,body glide for her,kidörzsölődés,comb kidörzsölődése
Szuper kis, stiftes termék, nagyon könnyen használható!
„Én először egy külföldi verseny expóján találkoztam vele, ott vettem meg úgy, hogy előtte még sosem próbáltam, mert ha párás, fülledt idő van, akkor nekem is előfordult hosszabb távon (félmaraton-maraton esetében), hogy sortban kidörzsölődött a combom. Kicsit lutri volt, sosem tudhattam előre, hogy mikor történik meg. Magán a versenyen teszteltem le, és nagyon jól bevált. Nem használom minden nap, inkább csak hőségben, amikor hosszút futok, de ha bekentem vele magam, sosem dörzsölődtem még ki!”
online vezető szerkesztőnk, Brigi
  • Ha azonban jobban szereted a természetes hatóanyagokat, akkor próbáld ki a szimpla kókuszolajat, mert több futócsajszi is erre esküszik. Csak kenegesd be vele magad, és ez is szépen megvéd. De van egy népszerű recept is: másfél-fél adagban keverj össze kókuszolajat kukoricakeményítővel, és ezt kend magadra futás előtt. Érdemes kipróbálni!

  • Megtörtént a baj? Először tisztítsd meg a felületet, majd jegeld egy picikét, és végül kend be aloe verával vagy Neogranormonnal, esetleg Betadine-nal. Néhány nap kell neki, hogy helyrejöjjön, utána pedig vigyázz rá!

Kidörzsölődés-mentes futásokat kívánunk mindenkinek!