Borítókép: Bőrápolási tippek téli szabadtéri futáshoz

Bőrápolási tippek téli szabadtéri futáshoz

Forrás: Unsplash.com
A hidegebb évszakokban sem kell futógépre korlátoznod az edzéseidet, csak készülj fel rendesen.

A hideg, erős szél gyorsan kikészíti a bőrödet, alig jutsz D-vitaminhoz, ennek ellenére nem akarsz lemondani a kinti futásról? Tartsd be ezeket az edzés előtti és utáni tippeket, nehogy a bőröd igya meg a levét.

Ha kilépsz az ajtón, legyen rajtad naptej

Igen, még télen is. Attól mert nem süt hétágra a nap, az UV sugárzásra figyelned kell. Elég egy leheletnyi finom réteg, de legyél felkészülve és védd a bőröd.

Próbáld megelőzni a kiszáradást

Ebben az időszakban sokkal könnyebben szárad ki a bőröd, ezért szánj rá fokozott figyelmet. Megelőzésnek válassz szélvédő kesztyűt és olyan sapkát, ami a szádat is takarja, így a bennmaradó leheleted nedvesen tartja a bőröd. Egy vékony réteg hidratáló krémet is vigyél fel még mielőtt elindulsz a futó körödre és ne feledd az ajakbalzsamot sem - hidd el, hálás leszel!

Csínján a hővel

Mikor végre hazaérsz a melegbe, nagyon csábító, hogy egy tűzforró fürdővel lehelj életet az elgémberedett tagjaidba. Ez viszont csak még szárazabbá tenné az amúgy is meggyötört bőröd, ezért előbb inkább belülről is melegítsd át magad egy bögre teával, a fürdővizet pedig állítsd kellemes melegre.

Gondolj a hónaljadra

A hónalj környéke minden évszakban érzékeny terület, hiszen viszonylag keveset éri a levegő, de melegm nedves a környezete, ami teret ada a gyulladásoknak és fertőzéseknek. Ez télen fokozottan jellemző, hiszen a hosszúujjú ruhákban még kevésbé tud szellőzni. Általánosságban törekedj rá, de edzések alkalmával kiváltképp, hogy a pórusokat eltömítő izzadásgátló helyett csak a rossz szagokat semlegesítő dezodort válassz.