bőrápolás futóknak, futás ősszel, futás télen, futás hidegben,

Így védd a bőröd futóként az őszi - téli hónapok során

Forrás: Getty Images
Egy elkötelezett futó ősszel, sőt télen is a szabadban edz. Az őszi - téli futások során azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nemcsak a futófelszerelést kell az évszakhoz igazítani, hanem a bőrápolási rutint is!

Stílszerűen fussuk át, hogy mi mindenre érdemes időt szánni ahhoz, hogy kültakarónkat segítsük az elemekkel szembeni ellenállás során.

Minimalizáld a zuhanyzás és a fürdőzés hosszát

Az első dolog, amit a futó tesz, miután hazaért az edzés után a meleg lakásba, hogy vesz egy jó hosszú, forró fürdőt vagy zuhanyt. Az nem kérdés, hogy az átfagyott tagjaink számára jól esik ez a forró víz, ám jó tudni, hogy közben szárazabbá is teszi, akárcsak a tusfürdő, a szappan, a habfürdő és társaik. Egy gyors zuhany ajánlott minimális tisztálkodószerek használata mellett, majd pedig alaposan kend be a tested és az arcod sűrű, gazdag krémmel. A bőrnek ebben az időszakban vastagabb bevonatra és védelemre van szüksége, mint amit a könnyű, nyári lotion-ök biztosítanak. Ne felejtsd a szemkörnyék ápolását sem, kifejezetten erre a területre szánt készítményekkel.

Védd a bőröd futás közben

Hiába fedi a test nagyobb részét ruházat, az arcot és a kezeket, amik jobbára szabadon vannak, muszáj bőr- és kézápoló készítményekkel bekenni és a fényvédelemről sem szabad megfeledkezni egy napos délelőttön. Ha pedig kifejezetten erős a szél, az biztos, hogy extra mód szárítja a szabadon lévő kültakarónkat, ezt is vedd számba az edzés előtti előkészületek során.

futás ősszel, bőrápolás,
Forrás: Getty Images

Fogyassz jó sok folyadékot

Bizony a hidratálás a bőrápolás során soha nem pusztán a külsőségekre vonatkozik. Hűvös időben is izzadsz a mozgás során, de sajnos a szomjúságérzet kevésbé jelez, bár tudjuk, hogy inni nem elsősorban szomjoltás gyanánt kell. Fogyassz bőven folyadékot futás előtt, alatt és azt követően is. Ha nem kívánod a vizet, válassz egy finom teát és igyad natúr vagy minimális ízesítéssel.

Párásíts

Ebben az időszakban a legnagyobb igyekezet ellenére is szárazabb lesz a bőr, amivel csodákat tesz, ha párásítót használsz a környezetedben. Ha a vízbe még illóolajokat is csepegtetsz, az segítheti a pihenés minőségét, a légutaknak is jót tesz és kellemes közérzetet biztosít.

Runner’s World 2022/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2022/04 (digitális verzió)

Itt az ősz, és ezzel együtt legújabb lapszámunk is megjelent, ami segít neked akkor is, ha most kezdesz el futni, vagy éppen most kezded újra, mert nyáron leengedtél, esetleg leadnál pár kilót. De akkor is, ha keményen végig edzetted a nyarat, és ősszel a versenyeken szeretnéd végre learatni ennek gyümölcseit. Ha pedig éppen nincs különösebb sportcélod, csak olvasgatnál a futással kapcsolatban, akkor is számos hasznos és érdekes cikket találsz nálunk! Ízelítő a tartalomból: ITT

995 Ft

1095 Ft

Kapjanak a lábak is

A futó lábán szinte biztosan látszik, hogy egy futóhoz tartozik és bár vannak dolgok, amiken nem feltétlenül tudunk javítani, de ápolni, gondozni a lábakat viszont igen. Ha a futás utáni tisztálkodást követően alaposan átkened a lábaidat lábápoló krémmel és ráhúzol egy finom, puha zoknit, máris sokat tettél érte. Havonta legalább egyszer pedig érdemes egy alapos pedikűrt beiktatni akár házilag, akár szalonban. Ilyenkor feltétlenül jár egy alapos masszázs a megfáradt tagoknak.

Ne csak az őszi-téli futóruházatodat frissítsd fel, hanem bőrápolási készítményeidet is!
A JOY-napok során - november 10-13. között - lehetőséged van BIODERMA termékeket vásárolni kedvezményes áron!