futni, futás,

Egy gyors zuhany, és futás után indulsz munkába? Ezt a 3 dolgot ne hagyd ki edzés után!

Forrás: Getty Images/ Luca Sage
Igyekszel reggel letudni az edzést, még munka előtt, ám utána kapkodnod kell, és alig van időd bármire? A következő 3 dolog minden pasi számára nagyon fontos edzés után!

A reggeleidbe illeszted be a legkönnyebben az edzést, a futást, ám utána igen hamar össze kell szedned magad, hogy használható legyél a munkahelyeden? Nem kérdés, egy kora reggeli edzés igen kimerítő, ha pedig olyan típus van, a zuhanyzás után még órákig izzadsz - ami valljuk be, egy megbeszélésen, de még egy ZOOM-meetingen sem a legélvezetesebb dolog.

A következő három dolog minden pasi számára igen hasznos egy reggeli edzés után!

A tökéletes smoothie

Sportolás után érdemes mielőbb visszatölteni a lemerült energiakészleteket, pláne, ha tudod, hogy kemény nap előtt állsz, és elég kevés időd lesz az étkezéssel foglalkozni. Ezt a smoothie-t előre is simán elkészítheted magadnak, és pillanatok alatt megihatod edzés után.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandulatej
  • 1 nyers avokádó
  • 1 bögre görög joghurt
  • 1 kiwi

Mehet is minden a turmixgépbe, 1 perc és kész a szuper smoothie edzés utánra. Az avokádó remek zsírokat tartalmaz, alaposan eltelít, így utána órákig nem leszel éhes, és a nassolás iránti vágyat is redukálja. Stabilizálja a vércukorszintet, és mellette nagyon sok energiát ad!

avokádó, smoothie,
Forrás: Getty Images/ Julia Murray / EyeEm

Ha jó ideig izzadsz még edzés után

Vannak, akiken egy gyors zuhany is segít, mások viszont tökmindegy, mit edzenek, még délben is izzadnak az intenzív sportolás miatt. Ha te is az izzadósabbak közé tartozol, vagy egyszerűen csak szeretnél frissnek tűnni a futás után, ideje letenni a voksod egy jó férfi izzadásgátló mellett!

Ne hagyd, hogy kiszáradjon a bőr!

A bőrszárazság a férfiakat is legalább annyira érinti, mint a nőket: a sok edzés, a szabad levegő mind képesek a szokottnál is szárazabbá tenni a bőrt. Érdemes erre az esetre beszerezned néhány férfi kozmetikai terméket, amikkel zuhanyzás után bekened a vádlit, a karok környékét. De egy pasis illatú hajformázó is nagy segítség után után!