hasizom, felülés,

V-felülés: az igazi gyilkos hasizomgyakorlat - 4 verzió, amit érdemes begyakorolni

Forrás: Getty Images/undrey
Vágysz egy kis változatosságra a hasizomedzéseidben? Futás után iktass be V-felüléseket, nem bánod meg!

Elsőre talán még kínzásnak is tűnhetnek a V-felülések, de igazából őrülten hasznos gyakorlatok az erősebb hasizmokért. "Segítenek megerősíteni a lábizmokat, hasizmaidat, ferde hasizmokat, a csípőhajlítóidat és a hát alsó részét” - vallja Amber Rees, a New York -i Barry's vezetőedzője és a Brave Body Project társalapítója. A szakember szerint a V-felülések ráadásul javítják a futók stabilitását is, ezzel segítenek megelőzni a sérüléseket.

Mutatunk most néhány V-felülés verziót: végezz az elsőből az edzettségi szintedtől függően 8-12 ismétlést, pihenj 10-30 másodpercet, és jöhet a második, harmadik...gyakorlat. Legalább 2 kört végezz el velük!

V-felülés

Feküdj hanyatt, a karok nyújtva felfelé, a bicepsz a fül mellett, a lábak is nyújtva. Feszítsd meg a core izmokat, csak erőből dolgozz, ne lendületből. Koncentrálj a hasizmokra, és lassan emeld a felsőtested és a lábadat addig, hogy a test egy V-betűt alkosson. Lassan engedd vissza a talajra magad, de ne pihengess sokat, jöhet a következő V-felülés!

V-felülés hajlított lábakkal

Lényegében pontosan ugyanaz a gyakorlat, mint az előző, annyi eltéréssel, hogy a térdeket behajlítod, és úgy próbálod magadhoz húzni őket! A cél a térdeket a mellkashoz közelíteni.

Váltott lábas V-felülés

A kiindulóhelyzetből kezd el emelni a jobb kart és a nyújtott bal lábat V-alakba, próbáld őket minél közelebb hozni egymáshoz. Térj vissza a kiindulási helyzetbe, ezután jöhet az ellentétes oldal.

V-felülés oldalt fekvésben

Feküdj a bal oldalon körülbelül 45 fokos szögben, a lábakat nyújtsd ki. Helyezd a súlyt a bal csípőre, és tedd le a bal alkart a padlóra az egyensúly érdekében, a jobb kar felfelé a mennyezet felé nyújtózkodik. Mindkét lábat egyenesen tartva vidd a lábat és a jobb kart egymás felé V helyzetbe. Térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg a jobb oldalon is!

1000 Edzéstipp futáshoz

1000 Edzéstipp futáshoz

Ha elszántad magad, már meg is tetted a legfontosabb lépést a futóvá váláshoz. Amire ezen kívül szükséged lesz, azt mind megtalálod a Runner’s World első könyvében. 1000 tippünk végigvezet az első lépéstől az első versenyig vezető úton.

 

1990 Ft

2490 Ft