Borítókép: Felkészülés a Generali Runner’s World Runra: az utolsó közös edzés

Felkészülés a Generali Runner’s World Runra: az utolsó közös edzés

Forrás: Szaszafotó
Már csak néhány nap választja el Ajnát, Sárát és Rolandot a Generali Runner’s World Run rajtjától, így nem meglepő, hogy az utolsó közös edzésükön a mentális felkészülésre is figyelmet fordítottak.

Hogy még nagyobb motivációlöketet kapjon a három futó, Szilágyi Áron, olimpikon kardvívó is ellátogatott a verseny előtti utolsó edzésükre, ahol rengeteg hasznos tanácsot adott nekik annak érdekében, hogy mentálisan is frissen álljanak rajtvonalhoz.

Sanyosz is kiemelte, hogy az utolsó néhány napban érdemes inkább a pihenésre, lelki felkészülésre koncentrálni, ahogy szóba kerültek a múlt hétvégi futásaik is, ugyanis a futók előző hétvégén elindultak egy versenyen is, hogy próbára tegyék magukat.

Ajna a testvérével ment el futni, egy igazi családi örömfutásra, őt ez töltötte fel a hétvégi verseny előtt. Roland felkészülését megnehezített a betegség, kicsit kivett belőle, így a Generali Runner’s World Run előtti futásai nem sikerültek úgy, ahogy szerette volna. Sára is részt vett a versenyen, ahol elmondása szerint a hangulat, a városi futás, a tömeg is szuper hatással volt rá, amit még az edzésen is érzett.

Forrás: Szaszafotó
Szilágyi Áron motivációs tippeket is adott a futóknak.

Sanyosz elmondta, hogy a nagy verseny előtti versenyek segíthetnek a felkészülésben, hiszen az ott uralkodó hangulat, a többi versenyzővel való közös futás segíthet abban, hogy tudd, mire számíthatsz majd később. Emellett edzésnek sem utolsó, hiszen a kisebb-nagyobb csiszolnivalókat (pl. frissítés, tempó) remekül be lehet gyakorolni.

Forrás: Szaszafotó
Pár kör után repülőzéssel folytatódott az utolsó edzés.

A mentális felkészülés után pedig következett az edzés. A futók pár laza kört tettek meg a MAC futópályáján, aztán repülőztek. A lendületesebb, fokozatosan gyorsuló futások segítettek abban, hogy felvigyék a pulzusukat, felpörögjenek és kiengedjék a felgyülemlett feszültséget. Ezt követően a Margitszigeten zárták az edzést, laza futással.

Sok sikert kívánunk nekik a versenyen!