úszás

Az úszás amellett, hogy szuper keresztedzés, segíthet a depresszió és szorongás csökkentésében

Forrás: pexels.com
Ha csak két- vagy háromhetente jársz el úszni, már azzal is jót teszel az egészségednek!

Egy kutatás szerint ugyanis ennyi alkalom bőven elég ahhoz, hogy csökkenjenek a depressziós és szorongásos tünetek. A szakértők 4000 embert vizsgáltak, akik diagnosztizált mentális problémákkal küzdöttek, és rendszeresen jártak úszni - kéthetente vagy háromhetente. Az eredmények szerint ritkábban jártak terápiára és a gyógyszereik adagját is csökkenthették a résztvevők, erről pedig az úszás tehet.

A válaszadók 44 százaléka azt állította, hogy boldogabbá váltak az úszástól, 25 százalékuk motiváltabban végezte a napi teendőit, 15 százalékuk szerint pedig az életet is szebbnek látták a sport által.

A kutatók elmondták, hogy ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a rendszeres mozgás csökkentheti a mentális problémákkal jelentkező tüneteket.

Az úszás pedig azért is szuper keresztedzés, mert az egész testet átmozgatja, a teljesítményedet is hatékonyan javíthatod vele, viszont nem terheli meg az ízületeket, szóval ha futsz, akkor jó ötlet csobbanni is! Még abban az esetben is, ha sérüléssel küzdesz, hiszen az úszás mobilizálja az ízületeket.

Olvasnál még a témában?