Borítókép: Tökéletes őszi keresztedzés: túrázás

Tökéletes őszi keresztedzés: túrázás

Forrás: Csóványoskilátó/ Magyar Turisztikai Ügynökség
Az alapozó időszakot megelőző hónapok kifejezetten alkalmasak arra, hogy különböző mozgásformákkal kísérletezz.

Fanatikus futóként persze reflexből azt mondod, hogy nem létezhet még egy ekkora szerelem, de hidd el ennek ellenére érdemes kipróbálni más sport típusokat és aktivitásokat, hogy színesítsd az edzéseidet és változatos módon fejleszd a képességeidet.

A legalapabb keresztedzéseket, mint a bringázás, funkcionális edzés vagy az úszás, már te is biztosan próbáltad, az alacsonyabb intenzitású kirándulás és túrázás viszont sokszor kiesik a pixisből, pedig nem csak kikapcsolódásként szuper, a futóteljesítményedre is igen jó hatással lehet.

Miért jó neked a túrázás?

  • Szabadtéri sport lévén segít felturbózni az immunrendszered, így nem fogsz kidőlni a taknyos időszakban.
  • Kíméli az izületeidet és olyan izomcsoportokat terhel, amik futás közben nincsenek előtérben.
  • A túrázás hosszabb elfoglaltságot jelent, így növeli az állóképességed.

Országhatáron belül számtalan olyan úti cél található, ahova mindenképp megéri ellátogatni. A lélegzetelálló panorámák, harapnivalóan friss levegő és lenyűgöző természeti értékek mentális kikapcsolódásként sem utolsóak, legyen szó egy vagy több napos kirándulásról egyaránt.

Top 5 egy napos útvonal

Nem kell feltétlenül többnapos túrázásra adnod a fejed, mind a négy égtáj felé indulva bőven találsz olyan útvonalakat, amiket egy nap alatt kellemesen bejárhatsz.

Egy új barátság kezdete

Az Országos Kéktúra szakaszainak meghódítása új hobbiként is tökéletesen megállja a helyét. A túra az ország északi vidékén halad végig összesen 1168 km hosszan Írott-kőtől egészen Hollóházáig hosszabb és rövidebb szakaszokat vegyítve. A különleges útvonalak a National Geographic 2020-ra leginkább ajánlott utazási célpont 25-ös listájára is felkerültek, ami nem kis elismerés!

A cikk a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával készült.