Borítókép: Maxold ki a karácsonyt úgy, hogy egy edzést sem hagysz ki! Mutatjuk, hogyan sikerülhet

Maxold ki a karácsonyt úgy, hogy egy edzést sem hagysz ki! Mutatjuk, hogyan sikerülhet

Forrás: getty images
A legtöbb futó számára vége a versenyszezonnak és eljött a pihenés, szórakozás és a könnyű téli futások ideje.

Ha azonban 2018-at máris egy versennyel indítanád, az ünnepek alatt is muszáj folytatnod a felkészülésedet - bármennyire nehéz is. Vegyél egy nagy levegőt és fogadd meg a következő tippeket, hogy két legyet üthess egy csapásra és semmiről ne kelljen lemondanod!

egyél, de ne őrült módjára!

Karácsonykor mindenki jól teletömi magát a finomabbnál finomabb kajákkal és édességekkel. A legjobb, ha ekkor sem veszíted el a fejedet és megállsz egy szelet süteménynél, amit lassan eszel meg - a kulcs a mértékletesség. Fontos, hogy ilyenkor se feledkezz meg a hidratációról, különösen akkor, ha alkoholt is fogyasztasz. Ha vacsorára jól teleetted magadat, reggelire válassz valamilyen könnyebb fogást, vagy egy finom zöld turmixot!

igyekezz betartani az edzéstervedet!

Bőven elég teendője van az embernek az ünnepek előtt, ugyanakkor nem szabad túlzásba esni. Ha korán reggelre tervezted a futást, de előző este vendégségben voltál, nyugodtan told el egy kicsit az edzésed idejét. Próbálj meg előre tervezni és akár már most jelöld be a naptáradban azokat a napokat, amikorra futást tervezel. Ha másnapos vagy, semmiképp ne végezz résztávos edzést, inkább válaszd a lazább, regeneráló futásokat!

Aludj, aludj, aludj!

A céges bulik, baráti vacsorák mellett biztos, hogy kevesebbet alszol a megszokottnál, ugyanakkor az alvás nagyon fontos a regeneráció szempontjából. Ha lehet, ne maradj fent minden este sokáig, különben akár le is betegedhetsz. Érdemes hétvégén beiktatnod néhány délutáni szundit, ha a hétköznapokon nem tudtad jól kialudni magadat!

keress futótársakat!

Ideális esetben akadnak a családtagjaid között futók, akikkel akár közösen is elmehettek egy körre. A laza futásaidat oszd meg velük is, közben pedig nyugodtan beszélgethettek egymással. Ha nincsenek köztük futók, akkor próbáld meg még azelőtt letudni az edzést, mielőtt megérkeznek, vagy időzíts ekkorra keresztedzést, amihez akár a rokonok közül is csatlakozhatnak néhányan.

Sok sikert!

Hangolódj a karácsonyra a következő szuper, futós karácsonyi dekorációkkal!