nyújtsá,edzés,sport

Mi imádjuk: az SMR henger után itt van egy másik szuper eszköz a nyújtáshoz!

Forrás: getty images
Nem tagadjuk, hatalmas rajongói vagyunk az SMR hengernek, hiszen bemelegítéshez és nyújtáshoz is fantasztikus eszköz, és tényleg csodát tesz az izmokkal. De ha idén valami újdonságra vágysz, szerezz be otthonra egy masszázslabdát, amit lehet, hogy még a kedvenc hengerednél is jobban fogsz szeretni!

Az utóbbi pár évben hatalmas sláger lett a masszázshenger, és nem véletlenül: a rendszeres edzés alatt igénybe vett izmokat a klasszikus nyújtásnál is jobban ellazítja, ráadásul a vérkeringést is fokozza. Persze vannak szabályok, amiket fontos betartanod, de ha jól és rendszeresen használod az SMR hengert bemelegítéshez és nyújtáshoz, akkor látványosan javul az izmok állapota.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Épp ugyanilyen, ha nem jobb a masszázslabda erre a célra: míg a henger felülete nagyobb, a labda általában körülbelül 6-8 centi átmérőjű, így olyan helyeket is elérhetsz vele, amiket a hengerezéssel nem. Az általában erős, strapabíró műanyagból vagy tömény gumiból készült eszköz felülete lehet rücskös vagy tüskés, és számtalan előre van a hengerrel szemben:

  • Kis mérete miatt kényelmesebben viheted magaddal akár a futás utáni nyújtáshoz, akár utazások során.
  • A nagy izomcsoportokat is koncentráltabban masszírozza át
  • A hengerrel nehezebben elérhető nyak és váll területére is sokkal hatékonyabban alkalmazható.

A következő videóból megtanulhatod az alap nyújtásokat a labdával: érdemes beszerezned magadnak is egyet!