maraton, futás kutyával, border collie,

Több mint 70 maratont futott egy brit futó a kutyáival

Forrás: Getty Images
Aki Guinness-rekordot szeretett volna felállítani és sikerült is, ugyanis 72 maratont futott a trió az elmúlt 72 nap alatt.

A Londonban élő Aaron Robinson és két border collie-ja, Inca és River a főszereplői ennek a történetnek. A 40 éves férfi azt vette a fejébe, hogy megdönti a korábbi 62 maratont számláló rekordot, amit a kutyával futás műfajában jegyeztek. Sokan támadták is őt ezért a döntésért, miszerint túl sok ez a futásmennyiség egy kutyának. Aaron viszont azzal évelt, hogy a kutyától függ, mennyit és mit bír futás terén. „A border collie-k munkakutyák, ha nem lennének házi kedvencek, valószínű egész nap egy farmon dolgoznának, hozzászoktak a futáshoz és a kemény munkához, és valójában az a kegyetlenség, ha zárva tartjuk őket” – mondja a futó. Instagramján egy videót készített is arról, hogy milyen tempóban kocog mellette a kutya, miközben ő fut. Magyarázatként hozzáfűzve, hogy nem fut gyorsan, viszont ez a tempó a kutyának könnyű kocogás csupán.

Minden nap hajnali 3 óra 40 perckor indulnak kelet-londoni otthonukból, hogy megtegyék a maratoni távot a közeli parkokban és erdőkben, mielőtt Aaron munkába indul. A futás nagyjából 5 órát vesz igénybe, ezt követően a futó 9-18 óra között dolgozik, de hogy bírja a következő napi ébredést, futást és munkát este 7-kor már ágyban is van. Igen feszes napirendet igényel ez a rutin. Aaron elmondta, hogy nem egyszerű feladat megoldani mindezt: „elég nehéz eleget aludni, elegendő kalóriát bevinni, majd utána dolgozni – nem tudsz 100 százalékosan regenerálódni a következő futás előtt.”

Így néz ki egy átlagos napjuk:

3.00 ébredés, futás előtt fehérje turmix, a kutyák megetetése
3.40 futás kezdete
8.40 hazaérkezés, zuhanyzás, ha a kutyák sárosak, ők is zuhanyoznak, reggeli: 2 bagel, sajttal, jammel és regeneráló itallal
9.00 munkakezdés
1.00 ebéd: tofu curry, a kutyák kapnak némi sajtot
5.00 uzsonna: egy kis chips vagy magok
6.00 munka vége
6.30 vacsora: tészta vagy pizza, a kutyák is vacsiznak
6.45 nyújtás vagy masszázs, a fejlámpa felkerül a töltőre
7.00 alvás

Napi 6000 kalóriát kell elfogyasztani Aaronnak, ebből 3500 kalóriát éget el a maratonnal.

Az még nem dőlt el, hogy meddig folytatják a kihívást, ami nem öncélú, hanem a Hope for Justice nevű jótékonysági szervezetnek gyűjtenek, mely egy londoni alapítvány, céljuk az emberkereskedelem és a modern rabszolgaság elleni küzdelem. Eddig több mint 1600 font (közel 700 ezer forint) gyűlt össze.