edzes, hasizom,

Pattintsd ki a hasizmaidat a következő hetekben, méghozzá Debreczeni Dóri kedvenc gyakorlataival!

Forrás: Debreczeni Zita
Debreczeni Dóri a futás mellett saját testsúlyos edzéseket is tart, a koronavírus miatti korlátozások azonban a csoportos órák felfüggesztését eredményezték. Dóri azonban arra ösztönöz mindenkit, hogy otthon is mozogjon - mutatjuk is kedvenc hasizom gyakorlatait!

Debreczeni Dóri élete a futás - mellette azonban az erősítésre is igyekszik nagy hangsúlyt fektetni. Jól tudja ugyanis, hogy a jó futóteljesítményhez erős, terhelhető izmok kellenek.

,,A futás mellett sokan elfelejtik az erősítés szerepét. Egy jó futó erős törzsizomzattal is rendelkezik, hiszen a hasizom és hátizom azok, amik a testünk vázát alkotják. Kezdőként a hosszabb futásaim után azt éreztem, hogy beszakad a derekam, én magam is a sok-sok év alatt megtanultam a továbbképzések álltal, hogy fontos szerepet játszik a futásainknál az erős törzsizomzat.

Az edzéstervemben hetente kétszer van otthoni törzserősítés, vagy a csoportos edzéseimen csinálunk ilyen gyakorlatokat. megéri erősíteni ezt a területet, mert a láb húzásához is szükség van a hasizomra!

Cartila® Balsam regeneráló krém ízületre

Cartila® Balsam regeneráló krém ízületre

Figyelem!

Ne használja irritált, sérült bőrön! Ne alkalmazza csecsemőknél és kisgyermekeknél! Ne alkalmazza terhesség alatt!

Használat után mindenképpen mosson kezet! Irritálhatja a nyálkahártyát! Szembe és nyálkahártyára kerülés esetén azonnal bő langyos vízzel mossa ki, majd vizsgáltassa meg az irritált területet orvossal!

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

2190 Ft

Már egy 15-20 perces, napi rendszerességgel végzett gyakorlatsor is látványosan fejleszti a törzsizokat. Ha pedig csak heti 2 alkalommal van rá ideje az embernek, akkor 35-45 perc törzserősítést ajánlok.

Mutatom is 5 kedvenc gyakorlatomat!

Klasszikus hasprés

Feküdj hanyatt, tedd le a talpaidat a talajra. A hátadat, gerincedet süllyeszd bele a szőnyegbe és a kezeidet emeld meg felfelé a plafon felé és csak a lapockádat emeld fel egy kicsit, majd vissza. Felfelé fújd ki a levegőt, lefelé pedig szívd be. 3x20 db-ot ajánlok belőle.

Hasprés oldalra

Az előző gyakorlathoz hasonlóan a talpad a talajon van, a hátadat süllyeszd bele a szőnyegbe. A két kezedet magad mellet nyújtsd ki, a tenyered felfelé nézzen és a lapockád megemelésével próbáld az egyik, majd a másik sarkadat elérni. Ebből 30x15 db-ot ajánlok.

Keresztezett hasprés

Feküdj ismét hanyatt a földön. Kényelmesen süllyeszd magad bele a szőnyegedbe. Tedd tarkóra a kezed és emeld meg mindkét lábadat a talajtól, majd végezz ellentétes könyök-térd érintést. Az egyik lábadat behajlítva húzd a mellkasod felé, közben emeld meg magad, csak a lapockádat távolítsd a talajtól, és próbáld megérinteni ellenétesen a könyököd és a térded. Törzsből fordulj el, amennyire csak tudsz. Mehet 15-15 db oldalanként 3x ismétléssel.

hasprés, has,
Forrás: Debreczeni Zita

Tenyér támaszból térdhúzás

A tenyereden és a lábújjadon tartsd meg a testsúlyod, a lapockádat zárd szépen össze, feszítsd meg a farizmodat és a hasizmodat - ez szolgálja azt, hogy jól végezd a gyakorlatot és próbálj meg egyenes lenni. Ha ez megvan, lassan úzd az egyik térdedet fel a karodig, majd tedd le és a másik térdedet húzd a másik karodig. Ebből 10-10 db-ot csinálj és 3x ismételd meg.

Runner’s World melléklet 2019 Futóchecklist egész évre, minden évszakra (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2019 Futóchecklist egész évre, minden évszakra (digitális verzió)

 

395 Ft

Oldalplank

Támaszkodj a könyöködön vagy a tenyereden, a lényeg az, hogy ne ejtsd be a csípőd és ne is nyomd ki. Fontos, hogy egyenes legyen a tested ennél a gyakorlatnál. 30 másodpercig tartsd ki az egyik oldalon a gyakorlatot, majd ismételd meg a másik oldalon is. 3x30 mp -ig tartsd oldalanként.

has, edzés,
Forrás: Debreczeni Zita