erősítés,erősítés futóknak,erősítő eszközök,otthoni erősítés

Mutatunk 4 + 1 eszközt, amelyek a saját otthoni erősítőtermed legfontosabb darabjai

Forrás: Getty Images
Számunkra mondhatni elemi szükséglet az erősítés ahhoz, hogy például növekedjen a futásteljesítmény és a sérülések is messze elkerüljenek.

Egyszerű, nem túl költséges eszközöket válogattunk össze, amelyek használatával rengetegféle erősítőgyakorlatot el tudsz végezni otthon, a jó meleg lakásban (miközben például a kedvenc zenéidet hallgatod vagy megnézel egy jó filmet).

Edzőszőnyeg

Az erősítés egyik alapeszköze, mert nem hajthatók végre kényelmesen és szabályosan a talajon végzett gyakorlatok akkor, ha kemény felületen (járólapon, parkettán) végzed. Ráadásul a jó minőségű edzőszőnyegen stabilabban tudsz például hasizmozni is, mivel nem csúszkálsz rajta, de az az előnye is megvan, hogy lemosható egyszerűen, ha ráfolyik az izzadtság.

Fitnesz labda

Többféle méretben is beszerezheted, a nagyobbakon szuper stabilizációs és plank gyakorlatokat végezhetsz, de sok egyéb törzs és hasizom erősítést is, egy kisebbel például a lábak izmait erősítheted.

erősítés,erősítő eszközök,erősítés otthon,erősítés futóknak,fitnesz labda
Forrás: Getty Images

Súlyzók

Sokan azért nem szeretnek súlyzós gyakorlatokban gondolkodni, mert teljes súlyspektrumot meg kell vásárolni ahhoz, hogy a fejlődés fokozatosan emelhető legyen. De ha választasz egy közepesen erős súlyú súlyzót, azzal jó eséllyel egész sok gyakorlatot el tudsz végezni, illetve ki tudod egészíteni teljes testsúlyos gyakorlatokkal az erősítést, hogy nehezíts.

Gumiszalagok

Kiváló eszközök például a csípő körüli izomzat erősítésére, a comb különböző izomzatának megedzésére. Gumiszalagból is rengeteg változat van, a hosszabbakkal például nagyon jól ki lehet egészíteni a súlyzós gyakorlatokat, hogy unalmas ne, de eredményes annál inkább legyen.

erősítés,erősítés futóknak,erősítő eszközök,otthoni erősítés
Forrás: Getty Images

Step pad

Sokféle edzésre ad lehetőséget, az egyik ilyen például a felugrás, amely javítja a futás hatékonyságot, de lehet rajta tricepsz erősítést végezni, fekvőtámaszokat vagy akár kitöréseket is. Feldobhatod a szokásos gyakorlatsorodat azzal is, ha netre töltött szuper táncos aerobik programokat keresel, ezekhez általában használnak step padot.

A kapcsolódó galériában további ötleteket találsz erősítésre.