Borítókép: 5 ok, amiért rövidebb futóversenyeken is érdemes elindulni

5 ok, amiért rövidebb futóversenyeken is érdemes elindulni

Forrás: Unsplash.com
Nem csak a maraton és a félmaraton számít! Eláruljuk miért érdemes kisebb távokon is kipróbálnod magad.

1. Kezdésnek tökéletes

Ha egyszer rákapsz a futás ízére, könnyen elkaphat a gépszíj. Mikor már egyre több kilométert tudsz teljesíteni anélkül, hogy belesétálnál, egyre csábítóbbnak tűnik, hogy valamilyen versenyre is benevezz. Persze minden futónak a bakancslistáján szerepelnek a nagy távok, de ne kapasd el magad! Tűzz ki reális célokat, hogy meglegyen a sikerélményed és ki tudd élvezni a munkád gyümölcsét. Elsőre 5 vagy 10 km-es távokat próbálj, csiszolgasd az idődet és ha már magabiztosan teljesíted ezeket, akkor álmodhatsz nagyobbat.

2. Jobban belefér az idődbe

A combosabb távokhoz alapos felkészülésre van szükség. Éppen ezért, ha most túl zűrös az élet ahhoz, hogy minimum 3-4 hónapig feszes edzéstervet kövess és számolgasd a kalóriákat, inkább a kisebb távokkal szemezgess.

3. Gyerekkel is indulhatsz

A futás bizony csak akkor magányos sport, ha te úgy szeretnéd! Bátran szervezz magad köré társaságot és szerezzetek közösen jó élményeket. Kisebb távokra akár családilag is vállalkozhatsz, ami nem csak a szülők számára lehet szuper hétvégi program.

Május 19-én már 6. alkalommal startol el a Népligetből az ALDI Női Futógála, ahol a 600 méteres családi futástól a 10 kilométeres egyéni, páros és váltó távok közül válogathatsz, sőt még gyaloglók is nevezhetnek, így biztosan megtalálod a számodra ideális versenyszámot. Az 5 és 10 kilométeres távokra felkészítő program is indul, amelyre a BSI honlapján lehet feliratkozni.

ALDI Futógála

4. Éljen a Fun run

Azt hinnéd, hogy a pár kilométeres versenyeken már rég túl vagy és ha már magadra tűzöd a rajtszámot, illene alaposan megizzadni futás közben? Nem kell mindig csúcsra járatni a teljesítményed. Egy-egy keményebb felkészülés során még a futás legnagyobb szerelmesei is elkedvetlenednek, ilyenkor érdemes elindulni rövidebb távon, ahol nincs nagy tét, csak újra át tudod adni magadat a futás örömének.

5. Színesítheted az edzéseidet

A fókuszált felkészülésbe könnyű belefásulni. Mindig a nagy cél lebeg a szemed előtt, tudod hova akarsz eljutni és ezért milyen étrendet kell betartanod és hogy hozd ki a teljesítményedből a maximumot. Fontos azonban, hogy ne csapjon át monotonba a felkészülés! Az ALDI New Lifestyle termékeivel finomságokkal dobhatod fel a diétádat, ami pedig a mozgásd illeti: zökkentsd ki magad a megszokott kerékvágásból és használd gyorsító edzésnek az 5 km-es versenyt!