triatlon, úszás, bringázás, keresztedzés,

Mérlegelj, mielőtt belevágnál a triatlonba!

Forrás: Susan Flynn / Unsplash
Futsz már egy ideje és megfordult a fejedben a triatlonozás gondolata? Szuper, de van itt pár dolog, amiket érdemes átgondolni, mielőtt végleg elköteleződnél!

Sokan kóstolnak bele a triatlonba futóként. Pláne, ha van egy stabil úszástudás, a bringázás is megy - nagyon adja magát ez a sportág. De biztos vagy benne, hogy alaposan átgondoltad mit vállalsz?

Nézzük az edzések időigényét!

A triatlonisták pláne, ha komolyan veszik, rengeteg időt fordítanak az edzésekre. Persze általában csökken a futásra szánt idő, de nem annyival, hogy mellé kényelmesen és mindenféle komolyabb átszervezés, (túl)vállalás nélkül betehető legyen heti minimum két úszóedzés, legalább kettő-három bringázás és ugyanennyi futás, olykor napi két edzéssel számolva. A tényleges edzésidő persze attól is függ, hogy milyen a választott versenycél, de valószínű több, mint amit például egy 3 óra 30 perces maratonra minimálisan fordítani szükséges.

#vegyélhazait: MSO Fitness – Magasított derekú mintás leggings / S-es méretben

#vegyélhazait: MSO Fitness – Magasított derekú mintás leggings / S-es méretben

NŐI LEGGINGS S-ES MÉRETBEN

“Olyan nadrág létrehozása volt a célom,  melyet – az egyedi tervezésen túl – akár az egész napos kényelem jellemez. Mivel tervezésnél figyelembe vettem az edzői és a tanítványi oldalt is, sikerült megvalósítanom. Nekem oktatóként a kényelem az egyik legfontosabb ismérv.” – Szabados Emese

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

Ha M-es méretben keresed, ITT találod

9341 Ft

10990 Ft

Kevesebb pihenőidő!

Az előzőekből következik az is, hogy jóval kevesebb időd lesz regenerációra, pihenésre vagy bármilyen egyéb (szabadidős) tevékenységre, netán családi programra. Mindez okozhat benned és a környezetedben élők körében feszültséget, pláne, hogy a felkészülés ebben a műfajban sem 1-2 hónap.

Nemcsak időben, hanem összegszerűen is többet kell áldoznod erre a sportra!

Vége a „csak egy jó futócipő kell” időszaknak. Tudjuk persze, hogy futóholmikra, eszközökre is lehet költeni, de a triatlon ehhez képest komoly technikai sportnak tekinthető, aminek sikere egy szinten túl azon is múlik, hogy milyen bringás felszerelésed van. Már pedig egy jó, nem top kategóriás országúti kerékpár is néhány százezer forint. De gondolni kell a bringa szállítására is, aminek megoldásához szintén kiadásokra kell számítani.

triatlon, bringázás, kerékpár, keresztedzés,
Forrás: Tony Pham / Unsplash

Bringásbalestek a hazai utakon

A hazai közlekedési kultúra nagyban megnehezíti az országúti kerékpározást, mint ahogyan az utak minősége is. Nem állítjuk, hogy életveszélyes, de azt igen, hogy nem árt a magas szintű rutin és bátorság ahhoz, hogy valaki ezt bevállalja. Lehet persze beltéren görgőn edzeni, ami tökéletesen biztonságos, ám egy triatlon verseny bringapályáját sem feltétlenül makulátlan aszfalton jelölik ki és még csak nem is kanyaroktól, fordítóktól mentes. A felkészülés azért válhat kockázatossá, ha csak beltéren zajlik, mert ott semmi nem szimulálja a versenykörülményeket.

Láthatósági mellény

Láthatósági mellény

Láthatósági fényvisszaverő mellény Modern pántos fényvisszaverő mellény állítható méretben Alkalmas motorosoknak, futóknak is a jobb láthatóság érdekében Könnyen tisztítható, mosható Méret: Derék: 70-98cm Hossza: 38-50cm Pánt: 1*1.5m, 2*1.23m

A terméket a megrendeléstől számított 3-5 munkanapon belül tudjuk kiszállíttatni.

1990 Ft

Van, aki mindenféle nehézség ellenére is rászánja az időt, energiát a triatlonra és nem csalatkozik benne. A triatlon – a futáshoz hasonlóan – szintén válhat komoly életformává, ami egy elhivatott amatőr sportoló számára nem okoz akkora terhet. És vannak azok a futók, akik egyszer-egyszer belekóstoltak, majd visszatértek „eredeti” sportjukhoz. A futás a triatlonhoz képest végtelenül egyszerű, helytől, időtől, évszaktól, világjárványtól függetlenül kényelmesen és biztonságosan űzhető.

Ha olvasnál még a triatlonról, ezeket a cikkeket ajánljuk: