kékestető

4 magyarországi úti cél, ahol érdemes futnod idén télen

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Egy futó számára tökéletes kiruccanás, ha egy olyan helyre utazik, ahol szép tájat ismerhet meg futócipőben, és az sem utolsó, ha aztán pedig a forró gőzben, szaunában vagy gyógyvízben pihenheti ki magát. Hálistennek Magyarországon is számos szuper ilyen lehetőség van!

Magyarország telis-tele van fantasztikus kirándulóhelyekkel, amelyek télen is csodálatosak: a Bükktől kezdve a Mecseken át egészen az Alpokaljáig lenyűgöző téli panorámában lehet részed, akár futni, akár túrázni szeretsz! De hova is indulj?

A Mátrában és Bükkben télen is számos sportlehetőség vár! Ha elég hó esik, több helyen is lehet síelni, snowboardozni, hó híján viszont többek között a Kékesen vagy Galyatető környékén is találsz izgalmas futóútvonalakat, a terepfutók egyik közkedvelt területe ez, ha még nem tetted, érdemes neked is kipróbálnod!

Ha Pécs környékére látogatsz, leginkább a Mecsekben futhatsz és sétálhatsz kedvedre, például érdemes a 600 méter magas Jakab-hegyet célba venni, de a Babás-szerkövekről és a Zsongor-kőről is lenyűgöző panoráma nyílik, ami igazi jutalom a fárasztó futás után.

mecsek
Forrás: Getty Images

Ha inkább a nyugati régiót vennéd ezúttal célba, Sopronba látogatva a Lővérek erdeiben érdemes tenni egy kört, hiszen itt könnyedebb és nehezebb útvonalakat is találni. Plusz kirándulással spékelheted meg a kiruccanást, ha Fertőrákosra is ellátogatsz, ahol a kőfejtő monumentális sziklaüregei szabadon bebarangolhatók, a kőfejtő területén kialakított Sziklai Benge tanösvény félóra alatt végigjárható, kilátóhelyeiről pedig csodálatos panoráma nyílik a Fertő tóra.

lővérek
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Az örök klasszikus Balatont sem érdemes kihagyni! A Káli-medencében annyi csodás futó- és túraútvonal van, hogy felsorolni is nehéz, a Balaton-parton pedig nincs az az évszak, amikor ne lenne fantasztikus élmény tenni egy sétát vagy kocogni egyet. Ha pedig már befagyott a tó vize, az erre kijelölt part menti részeken élvezhetjük a korcsolyázás örömeit.

Ha pedig futás után szeretnél a forró gőzben, szaunában, vagy egy hazai gyógyvízben regenerálódni, Magyarországon akkor is nyert ügyed van, hiszen hazánk termálvízkészlete világszinten is egyedülálló, az ország gyógyvizekben gazdag fürdőhelyei minden korosztályt tárt karokkal várnak: legyen szó gyógyhatású regenerálódásról, betegségmegelőzésről, pihentető wellness-szolgáltatásokról vagy szórakoztató élményekről, a hazai fürdőhelyeken mindenki megtalálhatja a számára ideális vizes kikapcsolódási formát. Akárhol is jársz Magyarországon, szinte biztosan lesz egy termál- vagy gyógyfürdő a közelben, de a komplett rekreációs szolgáltatásokat nyújtó wellnesshotelekből is bőven akad. Egy kemény futás után pedig milyen jól tud esni egy kényeztető masszázs is, ugye? IDE kattintva tájékozódhatsz bővebben a hazai fürdőkről.

Kedvezményes ajánlatok

Az ország téli felfedezéséhez idén segítséget is nyújt a Magyar Turisztikai Ügynökség: 2022. január 10. és február 28. között az ország számos helyén találsz kedvezményes ajánlatokat, a szállodák, turisztikai attrakciók, szolgáltatók, éttermek és fürdők csatlakoztak a kampányhoz, és „Téli feltöltődés” néven különböző ajánlatokkal várnak. A kedvezmények teljes listája ITT található meg!