Szabó Zsófi, futás,

De tényleg, miért is futsz rendszeresen? Magyar sztárokat faggattunk szerelmükről, a futásról!

Forrás: Szabó Zsófi
Június 2. a Nemzetközi Futónap - ezen a napon tényleg ezt a fantasztikus mozgást ünnepeljük. Azon kívül, hogy ma futsz a kedvünkért egy igazán jót, érdemes elolvasni, hogy kedvenc futós sztárjaink miért is imádják ennyire ezt a sportot!

Szinte kivétel nélkül mindannyian szerepeltek már a Runner's World online sorozatában, ahol időről időre arról faggatunk ismert magyar embereket, hogyan és miért vágtak bele a futásba, milyen szintig jutottak és mi a legnagyobb álmuk a futással kapcsolatban.

Most azonban a Global Running Day alkalmából mindössze annyit kérdeztünk tőlük: mit ad nekik a futás, úgy igazán?

Szabó Zsófi műsorvezető

Minden futásunk, amikor felfedezünk egy terepet, egy csodás helyet, igazi megnyugvás számomra. Ilyenkor magamba szívom a természet erejét, csak a futásra koncentrálok.
Futás közben nézem a köveket, hallgatom a madarakat – a terep kikapcsol, egészen mást ad, mint egy résztávos edzés. Ilyenkor képes vagyok elmélyülni a gondolataimban. Kislányként a terepen lovagoltunk a Duna mellett, beszívtam az eső, a virágok illatát, most ezt kapom vissza a futással. Az edzés végén hatalmas mosollyal megyek mindig haza

Ónodi Eszter színművész

A futás tökéletesen kikapcsol testileg és szellemileg is. Általában 40-60 percet futok, de nem gyorsan, mert azt vettem észre, hogy túl a mozgásértékén, a futás nagyon segít levezetni a plusz energiákat, kikapcsol, feltölt. Bármi problémám van az életemben, egy jó futás mindig megoldja!

Ezt ne hagyd ki!

A Global Running Day alkalmából egy 50%-os kedvezményes előfizetői akcióval kedveskedünk: 3 lapszám áráért kaphatod meg a 6 lapszámot!

futni, edzeni
Forrás: Runners World

Nagy Adri énekesnő

Engem feltölt és kikapcsol a futás - mára igazi hobbimmá vált. Ekkor tudok egyedül lenni, befelé figyelni, de fejeztem már be dalszöveget is futás közben. A zöldben futok, terepen, rengeteget ad ez a fajta sport, a természet közelsége. Szeretem benne, hogy remek zsírégető, hogy formál, és hogy mentálisan is megtisztulok tőle. Futás után elillan a feszkó, és sokkal nyugodtabb az élet!

Eke Angéla színművész-bábművész performer

A futás az én mentorom, minden alkalommal tanít önmagamról valamit. Megmutatja, hogy a teljesítőképességem határtalan, ha kitartóan dolgozom rajta. Ez egy tiszta játék, az elért eredményeim csak tőlem függnek, ez inspirál minden egyes alkalommal, amikor futócipőt húzok.

Fördő Zé műsorvezető, A Street Kitchen házigazdája

Alapból elég pörgős és rohanós napjaim vannak, így elsőre furcsa lehet, hogy pont a futás kapcsol ki a végén. Esti futó vagyok, ilyenkor rendezem el a gondolataimat, szövögetem a jövőbeli terveimet és miközben kitisztul a fejem, még az aznapi Street Kitchenes kajákat is ledolgozom. Mivel szinte kizárólag terepen futok, ez egyúttal tök jó alkalom arra is, hogy kapcsolatba kerüljek a természettel. Imádom, hogy minden hónapban, minden időjárásban más és más tud lenni ugyanaz a futóterep.

Nyári Dia színésznő

Elsősorban a futás számomra az énidő, a kikapcsolódás. Főképp nem is a testi, hanem a szellemi felfrissülést jelenti nekem. Azt szeretem, ha a szabadban vagyok, nem is szoktam futópadon edzeni. Élvezem, hogy érintkezem a természettel - a füles is egyre kevesebbet van a fülemben. Itt vagyok csendben, magamban, ez egy rituálé számomra, és a testem sem úgy működik már, mint azelőtt, ha valamiért nem jutok el futni...

Sass Dani, a Konyhafőnök egykori ezüstérmese, gasztro-realty műsorvezető

Nekem a futás már-már az állandóság, a stabil pont az életemben. Akárhogyan is telik a nap, a futás benne a viszonyítási pont. Túl vagyok egy nagyobb költözésen, most imádom a futásban, hogy segít felfedezni a környéket, újabb és újabb területeket. Nekem a futás az ismerkedés is az ismeretlennel, olyan, mint egy utazás. Közlekedési eszközként tekintek a lábamra, futás közben a jobb napokon nem érzem a nehézségeit sem, és segít a szemlélődésben.
Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

Runner’s World melléklet 2017 Hogyan lépj szintet a futásban 67 tipp 16 oldalon a bemelegítéstől a teljesítményfokozásig (digitális verzió)

 

395 Ft