Borítókép: Kötelező csípőnyitás minden futónak: tanuld meg ezt az egyetlen gyakorlatot!

Kötelező csípőnyitás minden futónak: tanuld meg ezt az egyetlen gyakorlatot!

Forrás: Getty Images
Mindegy, hogy futsz, súlyzózól, vagy sokat ülsz az irodában, a csípőproblémák könnyen felüthetik a fejüket. Ha pedig ezekre nem fordítasz figyelmet, akkor könnyen hát vagy térdfájás lehet a dolog vége. A megoldás? A csípő edzése, lazítása - mutatunk is egy szuper gyakorlatot!

A rendszeres futóedzések és a túl kevés nyújtás könnyen eredményezheti azt, hogy a tested bizonyos területei elkezdik sokkal rosszabbul bírni a terhelést. Mielőtt még ez bekövetkezne, érdemes inkább több időt szánni a nyújtásra, és komolyabban venni a gyakorlatok végzését is. Ne tudd le annyival a dolgot, hogy pikk-pakk lelazítod a vádlit, a combokat, hiszen a futóedzés során nem csak ezek a területek dolgoznak aktívan.

Sokan elhanyagolják a csípőizmok nyújtását, pedig erre nagyon nagy szükség van: ha ugyanis ezen a területen gond van, akkor tényleg alig találsz mozgásformát, ami fájdalom nélkül végezhető. Azt viszont érdemes tudnod, hogy ha ezen a területen jelentkezik a fájdalom, akkor nem az a megoldás, hogy hanyagolod a mozgást, és kíméled a csípőt, mert ez csak még merevebbé teszi a kritikus területet.

A következő gyakorlatot érdemes minél gyakrabban végezni: szuper nyújtó gyakorlat a beállt területre, de a csípőfájdalmak megelőzésére is tökéletes!

nyújtás,csípő
Forrás: popsugar.com

Széles guggolás a falnál

  • Ülj annyira közel a fallal szemben, amennyire csak tudsz, majd feküdj a hátadra. Tedd a talpakat a falra széles terpeszben, a térdeket hajlítsd be, és a popsidat nyomd egészen a falhoz.
  • A lábfejek kicsit nézzenek kifelé, a sarkakat nyomd a falba, a karokat nyújtsd ki lefelé magad mellett.
  • A térdek is kicsit nézzenek kifelé, és ha úgy érzed, ezt még simán végrehajtod, akkor a kezeket tedd a térdek belső oldalára, és lassan kezd el a térdeket a talaj felé nyomni, miközben a sarkakat folyamatosan a falba nyomod. Érezni fogod, hogy ez egy elég intenzív csípőnyitás, próbáld 5-6 mély légzésig kitartani a gyakorlatot.

Ha tudod, iktasd be minden futóedzés után!

Forrás: https://Popsugar.com