motiváció, nehéz edzés, felkészülés, gyorsító edzés, hosszú futás,mentális erő

Készülj tudatosan a nehéz edzésekre!

Forrás: Getty Images
Ha már futsz egy ideje, sőt készülsz bizonyos távokra, tapasztalhattad, hogy vannak olyan edzéstípusok, amelyekről jó előre tudni, hogy nem lesz kellemes. Ilyenek jellemzően a gyorsító edzések és olykor a hosszú futások, pláne, ha az időjárás sem kegyes.

Sokak szemében a futók egyébként is különös népek, már csak azért is, mert például van, aki szakadó esőben sem restell elindulni futni. Mások meg azért furcsák, mert olyan futóedzést is képesek elvégezni, amiről ők maguk is úgy nyilatkoznak, hogy nehéz és fájdalmas.

#vegyélhazait: MSO Fitness – Magasított derekú mintás leggings / S-es méretben

#vegyélhazait: MSO Fitness – Magasított derekú mintás leggings / S-es méretben

NŐI LEGGINGS S-ES MÉRETBEN

“Olyan nadrág létrehozása volt a célom,  melyet – az egyedi tervezésen túl – akár az egész napos kényelem jellemez. Mivel tervezésnél figyelembe vettem az edzői és a tanítványi oldalt is, sikerült megvalósítanom. Nekem oktatóként a kényelem az egyik legfontosabb ismérv.” – Szabados Emese

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

Ha M-es méretben keresed, ITT találod

9341 Ft

10990 Ft

A futás nem csak móka és kacagás. Legalább is azok számára, akik szeretnének megvalósítani olyan célokat, amikért szükséges némi áldozatot hozni, vagyis elviselni bizonyos fokú kellemetlenséget, sőt akár fájdalmat is. Elhisszük az edzőnek, a versenytársaknak, a szakmai ajánlásoknak, hogy enélkül nem lesz valakiből 2 órás félmaratoni futó sem. Csak nagyon kevesek rendelkeznek olyan fizikai előnyökkel már kezdetekkor (jellemzően valamilyen állóképességi sportmúlttal), amik ezt specifikus edzések nélkül lehetővé teszik.

Legtöbbünknek bizony el kell végeznünk azt a sok hetes, hónapos, sőt éves edzésmunkát, amik a vágyott céljainkhoz vezetnek. Ám vannak olyan segítő stratégiák, amik bevetésével mentálisan jobb állapotban tudsz nekikezdeni egy nehéz, fájdalmas futásnak.

motiváció, nehéz edzés, futócél, mentális felkészülés,mentális állapot,
Forrás: Randy Tarampi / Unsplash

Az érzelem hatalmas erő!

Megmutatja, mi az, ami fontos számodra. Használd ezt az erőt arra, hogy megtapasztald mennyire rendkívüliek az erőfeszítéseid. Érezd a fájdalmat, engedd, hogy fájjon, ami éppen történik veled. Ne próbáld az elméd máshová irányítani. Képzeletben öleld át a fájdalmat, ülj bele, ne akard elkerülni, hisz kell ő neked ahhoz, hogy jobb legyél.

Fogadd el, hogy nem lesz könnyű!

A fejlődés nehéz. Az erőfeszítések, amit a fejlődésért teszel, pedig kemények lesznek. A kemény munka és a fegyelem elkerülése helyett örülj a helyzetnek, sőt kezd el keresni, talán még vágyni is rá. Ez lehetőséget ad arra, hogy elfogadd és értékeld azt a tényt, hogy a kihívásnak rendkívül nehéz pillanatai lesznek. Sőt azt is fogadd el, hogy közben lehet, hogy kísértésbe esel és keresni fogod a könnyebb utat. Például rövidebb és kevesebb gyors szakaszt akarsz futni, mert azt gondolod, az is fejleszt valamennyire. Készülj erre és határozd el, hogy nem a könnyebb utat fogod választani, hanem legyőzöd a nehéz pillanatokat. Idővel elkezded értékelni a folyamatot, és rájössz, hogy nincsenek gyors megoldások a siker eléréséhez. Végül is a siker íze azért is édes, mert az odáig vezető úton győznöd kell sokszor!

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1590 Ft

1770 Ft

Olyan emberekkel edz, akik fittebbek nálad!

Életük egy pontján pontosan ott tartottak, ahol most éppen te vagy. Megmutatják neked, milyen eredményt érhetsz el a jövőben, ha mélyebbre ásol! Nem baj, ha messziről szemléled őket, a pályán már leköröztek, folyamatosan ott vannak és azt demonstrálják, ahová idővel te is eljuthatsz!

Minden nap tégy egy kicsit az álmodért!

A siker kulcsa mindenben a türelem, a kitartás és a következetesség. Nem egyetlen edzésnap számít, hanem hetek, hónapok és évek munkája. Az apró léptek kis dózisokban az idő múlásával érezhető javulást hoznak. Ha eltolsz egy edzést, még nem a világ vége, ha úgy érzed, nem bírsz több kellemetlenséget elviselni, ne dőlj be a csalfa hitnek. Másnap indulj el ismét, légy következetes és biztosan jobb leszel.

Ne beszélj, hanem csináld!

Sokkal fontosabb, mint azt ecsetelni, milyen nehéz futás vár rád. Így jobb biztosan nem leszel. Nézd meg azokat, akik valóban csinálják, nem arról beszélnek, hogy mit kell megtenniük, hanem megmutatják neked, hogy mit tegyél te!

Runner’s World 2020/06 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/06 (digitális verzió)

Arról már sokat olvashattunk, hogy a kávéval és a koffeinnel kapcsolatban bizonyára vannak tévhiteink. Szakértőnk most nagyon alaposan rendet csinál a fejekben. Olvasd el cikkünket a stimulátor hatásról, és a jövőben biztosan megfontoltabban tolod majd a koffeint!

Teljesítménydiagnosztika. Biztosan vannak olyanok, akik első blikkre talán átlapozzák majd ezt a cikket, mert nem szeretnek belemenni a tudományos részletekbe. Van nekik egy jótanácsom! Ne tegyék! Íme egy olyan cikk a teljesítménydiagnosztikáról, amely életszerűen és olvasmányosan járja körbe a témát. Vigyázz! A végén még te is kedvet kapsz!

Hol jobb futni, Japánban vagy Amerikában? Két fantasztikus magyar futó történetén keresztül mutatjuk be, hogy milyen a futóélet a világ két, tőlünk igen távoli pontján. Néha nagyon izgalmas látni, mennyire más a kultúrája a futásnak a különböző kontinenseken, és ennek egyes elemeiből inspirálódhatunk is.

Ezen a télen nem fogunk futóversenyeken részt venni. Vagy mégis? Igen! Összegyűjtöttünk néhány nagyon izgalmas futóeseményt, hogy a járvány idején se maradjunk érmek nélkül.

595 Ft

Ne keresd a jutalmat!

A nehéz dolgok legyőzésének jutalma egyszerűen az, hogy megtetted és általa jobbá válsz. A dicséret, a vállveregetés, a dicsekvés lehetősége soha ne legyen a tetted mozgatórugója. Ráadásul a külső jutalmazás idővel elveszítheti az erejét és már nem lesz elég ahhoz, hogy tovább küzdj. A jutalom belülről fakad. Amikor megfutod életed legjobb versenyét hidd el, nem a PB-re fogsz emlékezni idővel, hanem arra, hogyan érezted magad!