lábnap,edzés

Tarts lábnapot - jöhet egy izzasztó edzésterv?

Forrás: Getty Images
Kicsit feldobnád az edzéseidet, de eszközökhöz semmi kedved? A következő gyakorlatokat iktassd be az edzéstervedbe, mert nagyon hatékonyak, és az égvilágon semmi nem kell hozzájuk - persze a kitartáson kívül!

Ha lábnap, akkor kitörés és guggolás dögivel? Nincs ezekkel semmi baj, maximum néha nekiállni nehéz, de szépen formálják a combot, a farizmokat, a csípőt. Viszont ha csakis ezeket végzed, biztos, hogy lesz pár izom, amik kimaradnak a jóból.

,,Ha otthon végzel saját testsúlyos edzéseket, időnként nem árt segítség a szakembertől, hiszen általában leragadunk pár gyakorlatnál, ám ez nem mindig elég" - vallja Charlee Atkins edző, és hozzáteszi: ha alsótestre edzel, nagyon fontosak a térd és csípőközpontú gyakorlatok. Az előbbiekhez általában a guggolások tartoznak, az utóbbiakhoz a combhajlító és a farizmot erősítő gyakorlatok. Az viszont nagyon lényeges a lábedzéseknél, hogy ez a két gyakorlatcsoport egyensúlyban legyen!

A másik, hogy fejleszd magad, és fokozd időnként a terhelést - ezt a legkönnyebben úgy érheted el, ha végzed a megszokott gyakorlatokat, csak épp egy lábbal. Tehát jöhetnek az egylábas felhúzások, guggolások és a variációi!

Mutatunk is egy gyakorlatsort: végezz minden feladatot 45 másodpercig, majd minden kör végén pihenj 15 másodpercet, és jöhet a következő. 3-4x ismételd el a sort, hogy meglegyen a 15 perces lábedzés.

Hidd el, érezni fogod!